Wkeno

Hvordan flykte fra drapsmannen bier

Det er ingen grunn til panikk. Det er mange av bee kolonier der ute, men en person er ca 1000 ganger mer sannsynlig å bli drept av en beruset sjåfør enn av bier.


 Africanized honningbier (Apis mellifera scutellata) stammer fra afrikanske bier brakt til Brasil i 1950, hybridisert i et forsøk på å produsere en bie bedre egnet til tropiske klima. De har etter hvert gjort seg opp fra Brasil, offisielt nådde Europa den 19. oktober 1990, da en sverm ble dokumentert. 

Hollywood hype kom opp med "killer bee" sikt, på grunn av villskap av bier når nytt håp. Mens Africanized honningbier er svært defensiv og lett provosert, de er vanligvis ikke en trussel for mennesker, forutsatt at de er ikke nytt håp. Men hvis du blir angrepet av Africanized honningbier, kan du gjøre følgende for å komme vekk fra dem og beskytte deg selv og andre.

Trinn

Hvordan flykte fra drapsmannen bier. Vær oppmerksom på triggere som oppmuntrer Africanized honningbier til å angripe, slik at du kan unngå å provosere et angrep.
Hvordan flykte fra drapsmannen bier. Vær oppmerksom på triggere som oppmuntrer Africanized honningbier til å angripe, slik at du kan unngå å provosere et angrep.
 1. 1
  Vær oppmerksom på triggere som oppmuntrer Africanized honningbier til å angripe, slik at du kan unngå å provosere et angrep. Noen av de tingene som kan oppmuntre angripe ved Africanized honningbier inkluderer hive forstyrrelse, forårsaker bier til å tro at strukturen er truet, og en rekke sensoriske trusler som høy lyd, sterk lukt eller kunstig duft, blanke gjenstander (inkludert smykker ) og mørke klær. Hvis du gjør stedet en i hagen din, campingplass, eller når ut en tur, ta vare og vurdere følgende forholdsregler:
  • Unngå å lage høye lyder når du oppdager en bikube. Ikke skrik, ikke bruk maskiner nær bikube (for eksempel motorsager og gressklippere), og holde bjeffende hunder unna.
  • Ikke dytte en bikube. Aldri forstyrre en bikube, uansett hvor nysgjerrig eller dumdristig du føler. Det er de bienes hjem, og de vil gjøre hva de trenger for å forsvare den. La den stå godt alene og ringe for profesjonell hive fjerning hjelp.
  • Ikke ha sterk parfyme, skinnende smykker eller mørke klær når du er i et område kjent for å ha Africanized bier.
 2. 2
  Hvis biene begynne å angripe, ikke fryse. Kjør bort raskt. Ikke stopp å hjelpe andre mennesker med mindre de er små barn eller de er deaktivert. Ring ut å oppfordre alle i nærheten for å kjøre til ly. Kjør i en rett linje - de fleste friske mennesker er i stand til outrunning Africanized bier som de er trege løpesedler.
  • Hvis du ser at noen blir angrepet av bier, oppmuntre dem til å løpe vekk eller søke ly. Ikke forsøk å redde dem selv. Ring 911 for å rapportere en alvorlig stikkende angrep. De beredskapspersonell i ditt område sannsynligvis har blitt opplært til å håndtere bee angrep.
 3. 3
  Beskytt ansiktet som du kjører. Bruk skjorta trukket over ansiktet eller armene, men ikke la dette redusere din kjører. og følsomme hodet områder. Hvis du holder et spedbarn deretter holde ansiktet gjemt direkte inn i kroppen din, slik at biene ikke kan få på ansiktet deres.
  • Ikke swat på bier eller Veiarbeid armene. Bier er tiltrukket av bevegelse og knuste bier avgir en lukt av bananer som vil tiltrekke flere bier.
 4. 4
  Kjør inn i vinden. Dette gjør det vanskeligere for biene å holde tritt med deg.
 5. 5
  Unngå å komme i vannet. Killer bier vil vente til du kommer opp for luft.
 6. 6
  Kjør til en bygning ly. Ikke slutte å kjøre til du kommer ly. Mens noen bier vil følge deg innendørs, bør du være i stand til å slå de fleste bier utenfor. De som har fulgt deg i vil bli desorientert av lysene i et godt opplyst rom, og vil fly til vinduene.
 7. 7
  Bruk hvilken som helst dekning på hånden hvis du ikke finner ly. Bruk tepper, soveposer, klær, komme inn i et telt eller en bivuakk, noe som kan dekke deg opp og gi ly. Kjører gjennom busker og høye ugress kan også bidra til å gi noen dekning. Hvis bilen din er tett, kan det tjene som egnet ly.
 8. 8
  Ta lager en gang inne ly eller når du har løpe fra bier. Hvile et øyeblikk for å få igjen pusten, sjekk hvem andre som har gjort det tilbake med deg, og delta på skader og allergiske reaksjoner:
  • Fjern alle stingers. Når en honning bie stikk, etterlater det stinger i huden din. Selv om dette dreper honey bee ved å rive fra hverandre sitt underliv, fortsetter giften til å gå inn i såret for en kort tid.
  • Ikke trekk ut med pinsett eller fingrene. Dette vil bare presse mer gift inn i såret. I stedet skrape stinger ut sidelengs ved hjelp av neglen, i utkanten av et kredittkort, en sløv kniv eller andre rettkantet objekt.
  • Hvis du har blitt stukket mer enn 15 ganger, eller du føler deg syk, eller hvis du har grunn til å tro at du kan være allergisk mot bie stikk, kontakt lege umiddelbart. Den gjennomsnittlige person kan trygt tolerere 7-10 stikk per kilo kroppsvekt, og dette betyr at selv 500 stikk kan drepe et barn, kan den gjennomsnittlige voksne tåle mer enn 1100 stikk. En person allergisk mot bie stikk, men er i stor fare for anafylaktisk sjokk fra enda en enkelt stikk, så søk medisinsk hjelp umiddelbart.
  • Ring politiet. Fortell dem hva som har skjedd, slik at de kan ordne for profesjonelle birøktere til å komme og inneholder svermen.

Tips

 • Bruk lyse klær, unngå floral eller mørk.
 • Bees "sverm" oftest om våren og høsten. Dette er fordi kolonien blir for overfylt i sin nåværende struktur og halvparten av dem vil forlate å etablere en ny struktur. De kan bevege seg i store masser såkalte svermer-inntil de finner et passende sted. Når kolonien er bygget og biene begynne å oppdra ungene sine, vil de beskytte sin bikube av stikkende.
 • Holde huset område bie-fri. Unngå kolonier ved å fylle hull eller sprekker i yttervegger, fylle i tre hulrom, og sette skjermer på toppen av rainspouts og over vannmåler bokser i bakken. Dekk til pipen når den ikke er i bruk. Se Hvordan bli kvitt drapsmann bier for flere råd.
 • Vanlige navn: Africanized honningbie, afrikansk honningbie, killer bee.
 • Hvis du har en bikube i din hage, gjerde den av midlertidig slik at ditt kjæledyr og andre dyr ikke kan få tilgang til strukturen og tilfeldigvis forstyrre den.

Advarsler

 • Oftest opptrer død av stikk når folk ikke er i stand til å komme bort fra bier raskt. Animal tap har skjedd for samme grunner-kjæledyr og husdyr ble bundet opp eller skrevet da de møtte bier og kunne ikke flykte.
 • Ikke bry bee kolonier: hvis du ser at bier bygger-eller allerede har innebygd en koloni rundt hjemmet ditt, må du ikke forstyrre dem eller forsøke å fjerne dem selv. Ring en pest control center for å finne ut hvem som kan fjerne biene raskt. Mens du venter på dem, holde seg godt unna bie bikube eller sverme, hvis du ikke kan forlate huset, ringe politiet for å få hjelp.
 • Mens noen koloni av bier vil forsvare sin bikube, Africanized bier gjøre det med velbehag. Disse biene kan drepe, og de utgjør en fare selv for de som ikke er allergisk mot bie stikk. I flere isolerte tilfeller har mennesker og dyr blitt stukket til døde. Regelmessige honningbier vil jage deg ca femti meter (45,7 meter). Africanized honningbier kan forfølge deg tre ganger at avstanden.