Wkeno

Hvordan bli ambidextrous

Michelangelo, Einstein, Tesla, Leonardo da Vinci og Truman var alle fysisk ambidextrous. Her er noen tips for å lære hvordan du gjør det. Disse har blitt samlet inn fra venner, bøker og internett.

Trinn

Hvordan bli ambidextrous. Øv med alt du gjør.
Hvordan bli ambidextrous. Øv med alt du gjør.
 1. 1
  Øv med alt du gjør. Hold glasset med din ikke-dominant hånd, åpne døren, hamre en spiker, pusser tennene, barbere, etc. Bytt museknappene, også. Prøv å huske å bruke motsatt hånd med de små tingene.
 2. 2
  Tålmodighet er nøkkelen. Gi deg selv den samme tålmodighet du ville gi et barn å lære hvordan du åpner en boks med suppe, låse døra, og så videre. Du er hard-ledninger hjernen din til å lære noe uvant, akkurat som et barn å lære å gjøre ting for første gang, så ikke la innledende frustrasjon komme til deg.
 3. 3
  Begynne å gjøre ting i tandem: Swirl to glass vann med begge hender samtidig. Kast to seddelbunker papir på samme tid, ta to baller, "voks på, voks av." Føle hvordan det er å bruke begge hendene samtidig. Strebe mot å oppnå balanse i dine armer og hender.
 4. 4
  Begynn å skrive eller tegne med begge hender. Tack ned litt papir og begynne å tegne sommerfugler, vaser, symmetriske objekter, skrive ord, bokstaver, figurer eller whatnot. Selv om skriving vil være forferdelig i starten, skrive et par linjer hver dag fra starten.
 5. 5
  Skriv zig-zag/like en DOTMATRIX: Å ta alt dette til neste nivå, skrive fra venstre mot høyre (normal retning) med høyre hånd, og fra høyre mot venstre med venstre, skrive baklengs setninger som ser korrigere når den holdes opp til et speil. (Dette kalles boustrophedon.) Dette er nyttig fordi righties er vant til å skrive "fra tommel til lillefinger", og kan skrive mer naturlig med venstre hånd mens du skriver bakover.
 6. 6
  Lær sjonglering. Tre og fire baller. En flott måte å trene svakere arm.
 7. 7
  Skriv med motsatt hånd. Det er sikkert mulig å skrive med din ikke-dominant hånd - det tar praksis og vilje though!
  • Øv skriftlig med din ikke-dominant hånd for en måned eller mer. Hver dag, skrive ut alfabetet ved hjelp av ikke-dominant hånd i små bokstaver, store bokstaver og kursiv (hvis du vet hvordan). Ved første hånden din blir skjelven og bokstavene vil ikke være nesten like pent som med den andre hånden. Men fortsette å øve og dine bidrag vil begynne å bli bedre.
  • Hvis du er en leftie forsøker å skrive med høyre hånd, snu siden 30 grader mot klokken. Hvis du er en rightie forsøker å skrive med venstre hånd, snu siden 30 grader med klokken.
  • Ikke "klo" din hånd. Det kan være fristende å gripe blyanten så tett som mulig, noe som fører hånden til ball opp som en klo, men dette vil stoppe deg fra å skrive effektivt og kan ende opp med skade. Ta oppmerksom på hvor hånden er plassert og løsne det opp nå og da som du skriver.
  • Styrk din ikke-dominant hånd. Prøve å løfte vekter med motsatt hånd for å bidra til å styrke musklene. Begynn med lette vekter og som du blir sterkere, kan du bruke tyngre og tyngre seg.
  • Skriv med god hånd i speilet for å se hvordan det ville se skrive med den andre hånden. Dette gir deg en klar visuell indikator til metoden og hjelper hjernen å forestille samme handling for din ikke-dominant hånd.
  • Praktisere disse teknikkene daglig i minst en måned, kanskje lengre. Snart skal skrive flytende med deg ikke-dominant hånd, med svært få feil.
  • Bruk motsatt hånd til å skrive "Den raske brune reven hopper over den late hunden. Den late hunden bestemmer seg for å våkne opp og være ikke-lat", eller lignende for praksis. (Setningen foreslått er en god en for praksis fordi det er en pangram, noe som betyr at det er en setning som inneholder alle bokstavene i det engelske alfabetet.)
  • Hånden din kan begynne å stamme i begynnelsen, men bare ta en pause og prøv igjen senere, da denne spenningen vil til slutt forsvinne.
  • En annen måte: Finn et lite avsnitt og praksis å skrive avsnittet om og om igjen. Også se på forskjellen i skriftene, og se hvilken bokstav du må bli bedre på.
  • Bruk en penn som flyter lett, for å hjelpe skriveprosessen. Og papir av god kvalitet bidrar til å gjøre opplevelsen mer behagelig.

Tips

 • Ikke forvent å ha perfekt skriving i en uke av praksis med ikke-dominant hånd, husk, det tok deg lenger enn en uke til perfekt penn kontroll med dominerende hånd! Kjøpe en håndskrift bok beregnet for barn og følge sammen med øvelsene kan hjelpe.
 • Hvis du ønsker å avansere raskt, prøver bare å skrive et avsnitt (venstre mot høyre) hver dag med din ikke-dominant hånd. Etter en eller to uker, bør du se stor forbedring. Husk: Roma ble ikke bygget på en dag, men ingen nasjon har dratt nytte av en hundre års krig.
 • Hold pasienten, ta det sakte, og ha det gøy med det. Du vil få det.
 • Speile dine aktiviteter: Gjør ting klokken og mot klokken samtidig.
 • Hvis din ikke-dominant hånd er svak, og du vil bruke det med verktøy og for tung aktivitet, plukke opp et par store kinesiske stress baller (de må være de store), og prøve å trene hånden og fingrene på denne måten når du er på telefonen, musen, etc. Til slutt komme til et punkt der du kan fluidly spinne kulene i håndflaten uten dem rørende.
 • Du kan også prøve å spille idrett med den andre svak hånd om sporten er lett for deg med sterk hånd.
 • Hvis du ønsker, er en annen måte å øve ved å male neglene.

Advarsler

 • Hvis du barberer med din ikke-dominant hånd, være forsiktig så du ikke skjærer deg. Siden du ikke er vant til å bruke den hånden, vil det ikke ta mye for deg å skli og uhell kuttet ansiktet, ben, osv. Det samme gjelder for hamring negler i - være forsiktig med å ikke knuse den dominerende hånden som holder spiker!