Wkeno

Hvordan bli kvitt et lår krampe

Ingenting ødelegger en god joggetur som en dårlig krampe i låret. Kramper oppstår vanligvis når overdreven svette fører til at kroppen mister for mye vann og salt, men de kan også slå til når du sover. Lår kramper kan være svært smertefullt og ødeleggende, og du vil ønske å kvitte seg med en så snart som mulig. Her er hvordan du gjør det.

Trinn

Hvordan bli kvitt et lår krampe. Plasser beinet for å lindre krampe.
Hvordan bli kvitt et lår krampe. Plasser beinet for å lindre krampe.
 1. 1
  Legg deg ned. Så snart de karakteristiske muskelspasmer oppstår, ligge flatt på ryggen.
 2. 2
  Plasser beinet for å lindre krampe.
  • Hvis krampe i baksiden av låret, heve det berørte beinet og rette kneet. Hvile beinet mot en stolpe, vegg eller et tre hvis du har problemer med å holde posisjonen.
  • Hvis krampe er på forsiden av låret, heve beinet og bøye kneet, bringe kneet opp mot brystet.
 3. 3
  Massere låret fast med fingrene. Forlenge beinet, og dypt massere fingrene i det berørte området inntil krampe går unna.

Drikke tonic vann

 1. 1
  Vil du ha en rask og deilig, ikke-fetende, kur? Tonic vann, diett eller vanlig, er en gammel hjem rette, anbefalt av min bestemor, min MD og sertifisert kinesisk lege. Det er raskt, smaker godt, og fungerer for kalv, fot og tå kramper, samt for lårene. Jeg holder en flaske diett tonic i nattbordet mitt. Noen få slurker og krampe er borte. Ikke bland gin eller vodka med tonic, alkohol fører til dehydrering, en hyppig årsak til leggkramper. Mine leger sier det er kinin som gjør utslaget, og kinin tabletter vil fungere, men ikke så fort som tonic og noen mennesker kan ikke tolerere pillene.

Leg slynge metode (brukes bare i sengen)

 1. 1
  Plasser beinet på et håndkle eller laken strukket horisontalt ut.
 2. 2
  Brett den over låret hamburger stil.
 3. 3
  Ta tak i endene og klem den som et barn ville klemme en sutteklut.
  • Dette virker ved sammenpressing av krampe, effektivt lik masserer den.

Tips

 • Se en lege om tilbakevendende kramper. Hyppig kramper kan være et tegn på skade, en næringsmangel, eller dehydrering, og legen din kan være i stand til å gi deg råd om rettsmidler.

Advarsler

 • Som din mor fortalt deg, kramper i noen del av kroppen er spesielt farlig når de oppstår mens du svømmer. I sjeldne tilfeller kan de være så ødeleggende at de kan føre til drukning.