Wkeno

Hvordan du får en god natts søvn

Oppnå en god natts søvn er svært viktig fordi det gjør du møte neste dag i bedre humør. Det er mange og varierte faktorer som styrer måten du sover, og hvor godt du sover slik at du våkner uthvilt og klar til å møte den nye dagen.

Trinn

Hvordan du får en god natts søvn. Bind opp noen løse tråder før å få i seng.
Hvordan du får en god natts søvn. Bind opp noen løse tråder før å få i seng.
 1. 1
  Bind opp noen løse tråder før å få i seng. Fullfør noe som trenger å bli ferdig. Gå til sengs med en glad og fornøyd å vite at alle dine gjøremål er oppnådd.
 2. 2
  Få komfortable klær å sove i. Hvis pyjamas bukser er for trange, eller hvis natt shirt holder turer opp, vil du være opptatt fikse dem i stedet for å nyte sove i dem.
 3. 3
  Ordne seng for komfort. Husk at når du begynner å døse av, synker kroppstemperaturen. Når dette skjer, hvis du ikke har en varm nok teppe, vil du få en chill og være ute av stand til å sove. På den annen side i løpet av de varme månedene, hvis teppet er for tung, vil du svette og nok en gang være i stand til å sove.
 4. 4
  Slapp av ved å lese før du slår av lyset. Dette vil ta tankene bort noen personlige problemer du måtte ha, og når du begynner å bli sliten, vil du sovner lettere.
 5. 5
  Hvis du har problemer med å sove på et nytt sted, slå temperaturen litt. Ikke sikker på hvorfor, men å endre temperaturen hjelper noen mennesker sover bedre. Så finn en behagelig temperatur å sove i.

Tips

 • Ha en god madrass som passer din komfort nivå. Dette gjør hele forskjellen.
 • Endre sengetøyet regelmessig for å holde seg frisk.
 • Få alle forstyrrelser ut av veien. Hvis kjæledyret ditt liker å forstyrre deg når du sover, satte ham / henne andre steder. Du kan også lukke døren hvis en lys rett utenfor døren din holder deg våken om natten.
 • Ser på TV eller å være på datamaskinen er ikke bra rett før sengetid. Blinkende lys holde sansene stimulert. Spiller rolig musikk er en bedre løsning. Det kan roe sansene.
 • Har myke dunputer for å hjelpe deg å sovne.
 • Å ha et mørkere rom hjelper deg har en bedre søvn. Hold vinduet skodder, dører, gardiner, lukket osv..

Advarsler

 • Start aldri oppvaskmaskinen før du sovner. Støyen vil holde deg oppdatert, og din bekymring over muligens ha en flom vil gjøre det samme.
 • Også, ikke skal bruke tørketrommelen eller vaskemaskinen om natten. Det vil holde deg oppdatert med alle lydene, og muligens en høy pipelyd støy nå og da fortelle deg at klærne er klare til å legges ned eller å bli satt inn i tørketrommelen.
 • Det kan være vanskelig å sove fordi du har en bråkete leilighet, eller gatene er opptatt. Kjøp noen øreplugger og bære dem.