Wkeno

Hvordan du kan fikse din sovende tidsplan

Har du problemer med å få sove eller å sove? Enten du er en høyskole student kommer tilbake til skolen etter at nei-søvn-regler sommerferie eller en eldre voksen bryting med søvn avbrudd som kan komme med alderen, kan disse enkle trinnene få deg på veien til en god natts søvn.

Trinn

Hvordan du kan fikse din sovende tidsplan. Våkn opp på samme tid hver morgen.
Hvordan du kan fikse din sovende tidsplan. Våkn opp på samme tid hver morgen.
 1. 1
  Våkn opp på samme tid hver morgen. Still vekkerklokken for samme tid. Dette inkluderer helgene, spesielt når du først jobber med søvnmønster.
 2. 2
  Spis en sunn frokost. Fikse deg en god frokost. Hvis du er presset for tiden, knaske på noe sunt, for eksempel frukt, i stedet for donuts eller andre sukkerholdige junk mat.
 3. 3
  Ikke overdriv kaffe eller koffeinholdige te. Erstatt den andre koppen koffein med kaldt vann, koffeinfri eller annen drikke. Væsker også vil sende deg på do oftere, noe som vil få deg i bevegelse.
 4. 4
  Spis sunn snacks i løpet av dagen og unngå mye sukker. Du får en rask energi boost fra sukkerholdige matvarer, men snacks som peanøttsmør på kjeks, baby gulrøtter, selleri, frukt og yoghurt vil gi deg et bedre og lengre energi boost.
 5. 5
  Naps er OK hvis de ikke er for lange. Prøv å holde naps til 30 minutter eller mindre. Eller du kan bare lukke øynene og slappe av i en stol i 10 minutter. Unngå napping i sengen din. Du vil kanskje lur lenger enn nødvendig.
 6. 6
  Hjelpe kroppen din til å hjelpe deg med å forberede for søvn. Melatonin er kroppens naturlig forekommende hormon som bidrar til å regulere søvn sykluser. Den styres av lyseksponering. Hjelpe kroppen din cue opp melatonin riktig.
  • I løpet av dagen, prøv å tilbringe tid ute, hvis mulig. Hold ditt hjem eller arbeidsplass sol eller sterkt opplyst. Ikke bruke solbriller i morgen.
  • På kvelden, prøv å ikke se på TV eller lese fra bakgrunnsbelyst elektroniske enheter, som stasjonære eller tablet-maskiner, for å slappe av før du går til sengs. Lyset fra TV-er og datamaskiner kan redusere melatonin produksjonen, og programmene og nettsidene kan stimulere ditt sinn, som vil gjøre det vanskeligere for deg å sove. Prøv å lese en bok, høre på lydbøker eller musikk, eller gjøre avspenningsøvelser.
 7. 7
  Gå å sove på samme tid hver kveld. Igjen, dette inkluderer helgene (beklager, festløver).
 8. 8
  Hold deg til planen din. Avhengig av hvor mye din timeplan ble forstyrret og hvor lett kroppen din tilpasser seg, kan det ta en stund for tidsplanen for å føle seg komfortabel.