Wkeno

Hvordan få koselig i sengen

Er du kaste og snu i sengen hele natten på grunn av ubehag? Bare ikke kan synes å bli komfortabel? Del av god søvn er å ha et koselig miljø. Her er noen måter å produsere et slikt miljø.

Trinn

Hvordan få koselig i sengen. Finn en komfortabel madrass.
Hvordan få koselig i sengen. Finn en komfortabel madrass.
 1. 1
  Finn en komfortabel madrass. En ny madrass vil hjelpe hvis din er gammel eller ubehagelig. Hvis du ikke kan få en ny madrass, vurdere å få en madrass pad, som kan kjøpes for en svært billig pris. Det er viktig å bruke et rimelig beløp på å få en god madrass som vil vare fordi du tilbringer omtrent en tredjedel av livet sover, og dette bør være på en god madrass som dekker dine behov for komfort.
 2. 2
  Tilegne seg noen myke tepper. Fuzzy, vanlig, humpete, stor eller liten. Bare så lenge de er myke. Mens tepper med dekorative elementer på dem er fin for utseende i løpet av dagen, fjerne slike elementer om natten som de kan grave i deg eller være en kilde til irritasjon.
 3. 3
  Finn et mykt til medium pute eller to. Alle trenger en god pute. Sjekk de ulike typer puter tilgjengelig - det er et bredt spekter. Foretrekker noen mennesker puter som er formet for å støtte nakken eller hodet, andre foretrekker dem godt fylt, mens andre liker dem myke. På slutten av dagen kan du velge puter som fungerer for deg etter litt prøving og feiling.
  • Rene eller luft puter regelmessig og bytt gang hver ett til to år for fullstendig friskhet. Gamle kan brukes på gjesterommet eller omgjort til puter for TV-rommet eller fritidsområder.
 4. 4
  Ta en dusj før du går til sengs. En dusj vil rense deg, varme deg opp, bidra til å myke opp huden, fjerner allergener som har knyttet seg til deg i løpet av dagen, og hjelpe deg til å føle deg søvnig. Når du kommer ut, kan du også bruke litt lavendel-duftende lotion for å hjelpe deg Jon Blund. Selvfølgelig, det er valgfritt, men kan bidra til å få deg til å sove raskere.
  • Prøv tørke børsting etter en dusj for å løsne opp lymfesystemet. Mens det vil føles forfriskende, vil det også forberede kroppen for søvn.
 5. 5
  Bruk komfortable natt klær. Bruk komfortable utstyr, for eksempel en t-skjorte og shorts, kanskje sokker også som de kan være veldig varm. Prøv å unngå iført svært tung natt klær i sommer, så vil du bli for varmt. På den annen side kan på seg meget lette klær om vinteren gjør deg kaldere. Prøv å kle seg deretter, kalde føtter eller svette voldsomt kan holde deg våken hele natten.
 6. 6
  Hvis du har et kjæledyr, lage ditt eget sinn opp om å la dem ligge med deg. For noen mennesker er dette en kilde til trøst, for andre, kan kjæledyr forstyrre dem i løpet av natten og vekke dem opp.

Tips

 • Hvis du deler en seng, kjøpe den dekker en størrelse større enn sengen. Du vil slutte å slåss for dekker alltid mer.
 • Om vinteren, kan du vurdere å kjøpe et oppvarmet madrass puten eller teppe, men bare bruke den til å varme opp sengen. Slå den på en halvtime før du går til sengs. Når du går til sengs, slår teppet av, og krype under dyna. Du bør være varm nok nå, men ikke brennende varmt. Aldri sove med den på, elektrisitet safter din energi og du vil ikke våkne opp uthvilt.
 • Sørg for at rommet ditt er frisk og ren.
 • Gå på toalettet før sengetid slik enn når du kommer inn i sengen fin og koselig du slipper å komme opp igjen.
 • Hvis du har noen andre myke tepper sette dem på sengen for å gjøre det varmt!
 • Hvis du er virkelig kaldt, ta en varmeflaske med et cover til sengs med deg og bruke sokker. Føttene skal aldri være kaldt!
 • Noen butikker har pute spray som kommer i dufter som kamille eller lavendel. Spray noen spray lett på din pute og pledd, hvis du liker lukten, kan dette faktisk hjelpe deg å bli mer komfortabel. Sjekk ingrediensene selv og unngå noe kunstig.
 • Sørg for at dyne og puter blir fyldige til din standard.
 • En vann pute (som en liten vann seng) med en myk fylling på toppen kan hjelpe nakke problemer. Snakk med din fysioterapeut for mer informasjon.
 • Bruk myke varme sokker og en gang i sengen, krølle opp til en koselig plass.
 • Sett pute og teppe utenfor et sekund, slik at når du går til sengs, du har god-luktende, frisk pute og teppe!.
 • Noen ganger er det nyttig å plassere en myk og lett pute over pannen og øynene for avslapping og komfort. (Ikke legg den over nesen eller munnen, eller vil du ha problemer med å puste, og dette kan vekke deg enda mer når du kaste av puten.)
 • Hvis du ikke føler deg komfortabel ha litt varm melk. Det vil gjøre deg søvnig, komfortabelt og hyggelig. Du vil ikke våkne opp midt på natten hvis dette fungerer.
 • Når du er komfortabel prøver ikke å flytte. Prøv å gå i dvale. Hvis du ikke kan gå i dvale prøve å telle sauer.