Wkeno

Hvordan du kan forbedre din skjønnhet søvn

Søvn er viktig for å holde deg fysisk og psykisk helse. Her er noen ting du kan gjøre for å hjelpe deg å få den søvnen du trenger.

Trinn

Hvordan du kan forbedre din skjønnhet søvn. Lytt til hvit støy eller avslapping CDer.
Hvordan du kan forbedre din skjønnhet søvn. Lytt til hvit støy eller avslapping CDer.
 1. 1
  Lytt til hvit støy eller avslapping CDer. Noen mennesker finner lyden av hvit støy eller naturlyder, som for eksempel havet eller skogen, for å være beroligende for søvn. Lydene skal bidra til å slappe av deg.
  • Unngå å lytte til høyt eller myk musikk som inneholder tekster eller noen som synger, da dette vil holde hjernen aktiv og hindrer deg fra å falle i søvn.
 2. 2
  Prøv å unngå å ha noe snacks før sengetid, særlig korn og sukker. Spise disse vil øke blodsukkeret og kan hemme søvn. Senere, når blodsukkeret synker for lavt (hypoglykemi), kan du våkne opp og ikke være i stand til å falle tilbake i søvn.
  • Ikke bare heve snacks ikke blodsukkeret og hemmer søvn, men de vil også holde fordøyelsessystemet aktiv. Å ha en full mage rett før sengetid gjør fordøyelsessystemet jobbe hardere, og hindrer deg fra å sovne lett.
 3. 3
  Sov i stummende mørke eller så nær som mulig. Hvis det er selv den minste bit av lys i rommet kan det forstyrre din døgnrytme og pinealkjertelen produksjon av melatonin og serotonin. Det bør også være så lite lys på badet som mulig hvis du får opp midt på natten. Vennligst uansett hva du gjør, holde lyset av når du går på do om natten. Så snart du slår på det lyset du vil, for den kvelden umiddelbart avslutte all produksjon av melatonin.
 4. 4
  Ingen rett før sengetid. Enda bedre - få TV ut av soverommet eller ute av huset helt. Det er også stimulerende på hjernen, og det vil ta lengre tid å sovne. Det er også nedbrytende av pinealkjertelen av samme grunn som ovenfor.
 5. 5
  Sokker til sengs. På grunn av det faktum at de har den dårligste sirkulasjon, føttene ofte føles kald før resten av kroppen. En studie har vist at iført sokker reduserer natt wakings.
 6. 6
  Les en lystbetont, sakte tempo bok. Hvis du har lest boken på forhånd, vil det hjelpe deg å være i stand til å sette ned boken og vet hva som skal skje videre - og dermed gir deg mer søvnig tid. Prøv ikke å lese noe over-stimulerende, for eksempel et mysterium eller spenning romanen, da dette kan ha motsatt effekt. I tillegg, hvis du virkelig nyte en spennende bok, kan du ende opp med å lese i timevis, i stedet for å gå i dvale.
 7. 7
  Unngå å bruke høylytte vekkerklokker. Det er veldig krevende for kroppen å være våknet brått. Hvis du er regelmessig får nok søvn, bør de være unødvendig. Hvis du virkelig trenger en klokke, vil du kanskje bruke en lys vekkerklokke i stedet for en bråkete. Men vær sikker på at det er høyt nok til å vekke deg!
 8. 8
  Lag en journal. Hvis du ofte lå i sengen med ditt sinn racing, kan det være nyttig å holde en journal og skriv ned dine tanker før sengetid. Journals bidra til å organisere tankene dine og få dem slo seg ned i, slik at de ikke vil være aktiv.
 9. 9
  Få til sengs så tidlig som mulig. Våre kropper, særlig i adrenalin kjertlene, gjør et flertall av deres oppladning eller utvinne løpet av timer av 23:00. og en AM. I tillegg giftstoffer dine galleblæren dumper i løpet av denne perioden. Hvis du er våken, giftstoffer tilbake opp i leveren som deretter sekundært tilbake opp i hele systemet og føre til ytterligere forstyrrelser av din helse. Før den utbredte bruken av elektrisitet, folk ville gå til sengs rett etter solnedgang, som de fleste dyr gjør, og som naturen ment for mennesker også.
 10. 10
  Sjekk din soverommet for elektromagnetiske felt (EMF). Disse kan forstyrre pinealkjertelen og produksjon av melatonin og serotonin, og kan ha andre negative virkninger også. En lege anbefaler også at folk trekke sine effektbryter før sengetid for å drepe all makt i huset.
 11. 11
  Hold temperaturen i soverommet ikke er høyere enn 70 grader. Mange holde sine hjem og spesielt ovenpå soverom for varmt. Dette vil holde deg våken og svett, i stedet for å sove! Også ha en kald soverommet er ikke sunt heller, da du vil bli skjelving gjennom natten - kanskje skjelver ubevisst så vel!
 12. 12
  Spis en høy-protein snack flere timer før sengetid. Dette kan gi L-tryptophan trengs for å produsere melatonin og serotonin. Også spise en liten bit av frukt. Dette kan hjelpe tryptofan krysse blod-hjerne-barrieren.
 13. 13
  Redusere eller unngå så mange stoffer som mulig. Mange medisiner kan både reseptbelagte og over-the-counter ha effekter på søvn.
 14. 14
  Unngå koffein. En fersk studie viste at i enkelte mennesker, er koffein ikke metaboliseres effektivt og derfor kan de føle virkningene lenge etter inntak av det. Så en ettermiddag kopp kaffe (eller te) vil holde noen mennesker fra å falle i søvn. Også noen medisiner, spesielt slankepiller inneholder koffein.
 15. 15
  Unngå alkohol. Selv om alkohol vil gjøre folk døsig, effekten er kortvarig og folk vil ofte våkner opp flere timer senere, ute av stand til å falle tilbake i søvn. Alkohol vil også holde deg fra å falle inn i de dypere stadier av søvn, der kroppen gjør mesteparten av sine helbredende.
 16. 16
  Holde seg frisk. Å være overvektig (og undervekt) kan øke risikoen for søvnapné, noe som vil hindre en god natts søvn.
 17. 17
  Unngå mat som du kan være sensitive med. Dette gjelder særlig for meieriprodukter og hvete produkter, da de kan ha effekt på søvn, som forårsaker søvnapné, overskytende lunger, gastrointestinale plager, og overdreven gass, blant andre.
 18. 18
  Ikke drikk væsker innen 2 timer for å gå til sengs. Dette vil redusere sannsynligheten for å måtte stå opp og gå på do eller i det minste redusere frekvensen.
 19. 19
  Ta et varmt bad, dusj eller badstue før sengetid. Når kroppstemperaturen er hevet på slutten av kvelden, vil det falle ved sengetid, tilrettelegging søvn.
 20. 20
  Fjern eventuelle klokker fra visningen. Det vil bare legge til bekymring når stadig stirrer på den. Plus, vil du mest sannsynlig bli stresset når du finner ut at du likevel ikke kan sovne etter en viss tid!
 21. 21
  Hold sengen for å sove. Hvis du er vant til å se på TV eller gjøre arbeid i sengen, kan du finne det vanskeligere å slappe av og tenke på sengen som et sted å sove. Hvis du finner ut at du utfører en rekke aktiviteter i sengen, vurdere å legge en komfortabel beanbag stol eller en liten sofa inn på rommet ditt for disse aktivitetene, i stedet for å bruke sengen.
 22. 22
  Har adrenalinet kjertler sjekket av en god naturmedisin kliniker. Forskere har funnet ut at søvnløshet kan være forårsaket av den slags stress.
 23. 23
  Hvis du er i overgangsalderen eller perimenopausale, få sjekket ut av en god naturmedisin lege. De hormonelle endringene på denne tiden kan føre til problemer hvis ikke riktig behandlet.
 24. 24
  Ikke endre sengetid. Du bør gå til sengs og våkner opp til samme tid hver dag, selv i helgene. Dette vil hjelpe kroppen din til å komme inn i en søvn rytme og gjøre det lettere å sovne og stå opp om morgenen.
  • Sover sent - selv i helgene - er usunt for kroppen din, som du vil finne at du vil ha en vanskeligere tid å sovne den kvelden. Kroppen din vil allerede har fått alle sine trengte søvn tidligere, og vil nekte å gå i dvale.
 25. 25
  Vær sikker på at du trener regelmessig. Trene i minst 30 minutter hver dag kan hjelpe deg å sovne. Men ikke trener for nær sengetid eller det kan holde deg våken. Studier viser trene om morgenen er det beste hvis du kan gjøre det.
  • Hvis du ikke kan trene tretti minutter på en gang, dele opp treningen i tre seksjoner. Øvelse i ti minutter om morgenen, ti minutter i ettermiddag, og ti minutter i kveld.
 26. 26
  Etablere en sengetid rutine. Dette kan inkludere meditasjon, dyp pusting, ved hjelp av aromaterapi eller eteriske oljer eller unner deg massasje fra partneren din. Nøkkelen er å finne noe som gjør at du føler deg avslappet, og gjenta det hver natt for å hjelpe deg å frigjøre dagens spenninger.
 27. 27
  Gå på do rett før sengetid. Dette vil redusere sjansene for at du vil våkne opp å gå i midten av natten, eller uhell våt seng.
 28. 28
  Bruk et øye maske for å blokkere ut lys. Som nevnt ovenfor, er det svært viktig å sove i så nær fullstendig mørke som mulig. Når det er sagt, det er ikke alltid lett å blokkere ut alle strømmen av lys ved hjelp av gardiner, persienner eller gardiner, spesielt hvis du bor i et urbant område (eller hvis din ektefelle har en annen timeplan enn du gjør). I slike tilfeller kan et øye maske bidra til å blokkere ut lyset som gjenstår.
 29. 29
  Sette arbeidet bort minst en time (men helst to eller flere) før sengetid. Dette vil gi hjernen din en sjanse til å slappe av slik at du kan gå i dvale følelsen rolig, ikke hyped opp eller engstelig om morgendagens tidsfrister.
  • Prøv å fullføre arbeidet før sengetid, bruk tiden din med omhu. Unngå å holde seg slutten for å fullføre noe arbeid, og - hvis du studerer - avstå fra stapper. Å ha en pålitelig tidsplan og bruker tiden din med omhu vil bidra til å forbedre søvnen din og sørge for at du er ferdig med arbeidet.