Wkeno

Hvordan du kan øke din sperm count

Mange menn verden over lider av en lav sædkvalitet, eller lav T. Her er noen nyttige tips om hvordan du kan øke produksjonen av de små soldater.

Trinn

Hvordan du kan øke din sperm count. Avstå fra røyking og alkoholforbruk.
Hvordan du kan øke din sperm count. Avstå fra røyking og alkoholforbruk.
 1. 1
  Avstå fra røyking og alkoholforbruk. Ikke bare er disse lastene skadelig for din generelle helse, har de en tendens til ikke å være for snill mot sæd.
  • Alkohol påvirker leverfunksjonen, som i sin tur fører til en dramatisk økning i østrogennivået. (Ja, menn har østrogen.) Siden testosteron er direkte knyttet til sperm helse og sperm produksjon, er dette ikke en god tilstand. Selv to drinker om dagen vil ha langsiktige virkninger på sædproduksjonen.
  • Ifølge en studie, menn som røyker har 22% færre sædceller enn menn som ikke gjør det. Røyking har lagt fornærmelse å lage sperm tregere og mindre.
  • Selv dårlig for helsen din på andre avdelinger, energidrikker (lastet med koffein og taurin) synes ikke å påvirke sædkvalitet.
 2. 2
  Tren regelmessig. Finne ut en gjennomførbar øvelse diett i en tøff oppgave i den moderne verden, men trygg på at trening vil hjelpe deg med å produsere mer sperm.
  • Trening frigjør testosteron i kroppen, bidrar med sperm produksjon. Bruk sammensatte øvelser og løfte tunge vekter, men avstår fra å arbeide på samme sett av muskler dagen etter. Å gi musklene tid til å hvile og bygge bør hjelpe deg med å produsere testosteron.
  • Ikke trener for mye! Overdreven trening fører til at utgivelsen av binyrene steroidhormoner som faktisk forårsaker en testosteronmangel. Så om du ønsker å sette på den ekstra muskel eller hjelpe din sperm, husk å ikke stresse kroppen for mye.
  • Ikke bruk anabole steroider. Anabole steroider kan hjelpe deg å pakke på pounds, men de krympe testiklene og kan føre til ufruktbarhet. Hvis du prøver å bli gravid, holde seg langt, langt borte.
 3. 3
  Spis sunn mat. En diett som er lav i fett og høy i protein, grønnsaker og helkorn er bra for helsen din og for sæd.
  • Spis rikelig med fisk, kjøtt, egg, frukt og grønnsaker.
  • Peanøtter, valnøtter, cashewnøtter, solsikkefrø og gresskarfrø er også vurdert å øke sædkvalitet.
  • Unngå soya-baserte matvarer og høy-fruktose mais sirup. Soyamat har en mild østrogen effekt på kroppen. Selv om det kan være bra for kvinner, er det ikke bra for grooming sperm. High-fruktose mais sirup forårsaker insulinresistens, noe som senker fruktbarhet. Menn som drikker en liter cola regelmessig har 30% sperm enn menn som ikke drikker cola.
 4. 4
  Unngå overoppheting av testiklene. Det er en grunn til våre testiklene resten utenfor våre organer: de trenger for å bli litt kjøligere enn resten av våre indre organer.
  • Slites løs, bomull boxer shorts. Sove uten undertøy, slik at testiklene bli kjøligere. Unngå varme bad og badstuer.
  • Bruk en jockstrap når du spiller sport. Det sier seg selv, fordi de fleste menn vet dette av erfaring, men et slag mot ballene vil skade deg og drepe sperm.
 5. 5
  Gå ned i vekt. Å miste vekt vil hjelpe deg å motvirke lav sædkvalitet. Forskerne vet ikke hvorfor fedme korrelerer til lav sædkvalitet, men de vet dette:
  • I en fersk fransk studie fant forskerne at overvektige menn var 42 prosent større sannsynlighet for å ha lav sædkvalitet enn sine ikke-overvektige kolleger.
  • I den samme studien fant forskerne at overvektige menn var 81 prosent større sannsynlighet for å ha noen sædceller i det hele tatt i ejakulere deres.
  • Det finnes en rekke forskjellige teorier om hvorfor dette er. Noen spekulerer i at fettvevet konverterer testosteron til østrogen, mens andre spekulerer i at mer masse i lårene kan gjøre at testiklene for varmt.
 6. 6
  Massere kroppen med urte oljer. Dette, sammen med regelmessig mosjon, forbedrer den generelle blåse flyt og sirkulasjon. Økt sirkulasjon betyr sunnere sperm.
 7. 7
  Redusere stressnivået. Prøv å praktisere avslapping teknikker. Holde sinnet og kroppen sunn ved regelmessig praktisere yoga og meditasjon, eller ta opp løping eller svømming.
  • Stresshormoner blokkere Leydigcellene, som har til oppgave å regulere testosteron produksjonen. Når kroppen opplever for mye stress, kan det faktisk slutte å produsere sperm helt.
 8. 8
  Prøv kosttilskudd. Prøv kosttilskudd som er laget av naturlige ingredienser for å spesifikt hjelpe kroppen å gjøre mer sæd.
  • Forskere fant at menn som spiste 5 mg folsyre og 66 g av sink sulfat en dag i 26 uker opplevd en nesten 75 prosent økning i antall spermier. Folsyre og sink sulfat er avgjørende i dannelsen av DNA.
  • Vitamin C og selen kan også være gode kosttilskudd for å ta for å øke sperm produksjon.
 9. 9
  Ejakulere sjeldnere. Hyppige utløsninger kan redusere sædkvalitet. Kroppen din produserer millioner av sædceller hver dag, men hvis du allerede har lav sædkvalitet, bør du vurdere å lagre dem opp lenger mellom utløsninger. Hvis du har sex eller onanerer daglig, kutte ned på frekvensen for økt sperm produksjon.

Tips

 • Lav sædkvalitet hos menn er ikke et nytt fenomen, har mange menn lidd av denne tilstanden gjennomtenkt århundrene. Men i gamle dager vanskelig det å vite sikkert at det var mannen som led av lav fruktbarhet på grunn av mangel på teknologi. Som et resultat av denne mangelen på teknologi, var kvinner ofte skylden og merket "infertile" hvis et par ikke kan unnfange et barn.
 • I dag er ting annerledes. Medisinske samfunnet har studert temaet "mannlig infertilitet" tilstrekkelig nok til å lære om de ulike faktorene som bidrar til denne tilstanden. Røyking, drikking, forurensning, livsstil, er noen av de viktigste faktorene som bidrar vesentlig til sperm reduksjon hos menn. Kombinasjonen av disse faktorene kan bidra til en rask nedgang er sædproduksjonen og la mannen infertile.
 • Ha sex i tidlig morgen eller ettermiddag. Sperm nivåer er ofte høyest i morgen.

Kilder og sitering

 1. http://www.reuters.com/article/2012/03/15/us-weight-idUSBRE82E14820120315
 2. http://www.babymed.com/tips-improving-sperm-count
 3. http://www.mayoclinic.com/print/low-sperm-count/ds01049/method=print&dsection=all
 4. http://www.mayoclinic.com/health/fertility/MC00023
 5. http://www.webmd.com/infertility-and-reproduction/news/20020320/supplements-boost-sperm-count