Wkeno

Hvordan sjekke prostataen

Kontrollere prostata med en digital endetarms eksamen er en viktig del av å oppdage prostatakreft tidlig. Mens prosessen er vanligvis gjort under årlige physicals, kan de med en umiddelbar bekymring eller med en historie av prostatakreft gjøre denne eksamen hjemme også. Her er Google å sjekke prostata.

Trinn

Hvordan sjekke prostataen. Sett en finger inn i rektum.
Hvordan sjekke prostataen. Sett en finger inn i rektum.
 1. 1
  Forbered deg selv. Prøver å eksamen din egen prostata kan være litt vanskelig for folk som aldri har hatt det sjekket før. Egensjekker er aldri så bra som å la legen din undersøke deg, men de kan være en effektiv "check" mellom legebesøk.
  • Det kan være lurt å ha den første eksamen gjennomført av legen din slik at han kan forklare nøyaktig hvordan du skal gå om det. Etter det, vil det være litt lettere for deg å gjennomføre en selvstendig eksamen.

Diagrammet ovenfor viser hvordan du setter inn en finger til eksamen. Fingeren skal tippe ned og spikre opp, den andre veien fra det som føles naturlig.

 1. 1
  Forbered hendene. Vask hendene, varm dem opp ved å gni dem sammen.
 2. 2
  Ta på hansker. Når de er på smøre fingeren. Du kan bruke alt fra vaselin til et vannbasert glidemiddel funnet på et stoff butikken. Lene seg frem for å plassere prostata i en bedre posisjon for undersøkelse.
 3. 3
  Sett en finger inn i rektum. Begynn å se etter prostata, ved å nå opp til du treffer organ. Du er faktisk føler det gjennom veggen av rektum.
 4. 4
  Sjekk fastheten av det. Dette kommer til å la deg få vite helse tilstand av prostata.
  • "Soft:" Prostata vil ha konsistensen av myk hud, noe som betyr at prostata er sunt.
  • "Firm:" Prostata er hardt, som en knoke, noe som betyr at prostata vil trenge ytterligere testing.
 5. 5
  Dersom prostata er "fast", gjøre en avtale for å se en lege så snart som mulig. Dette kan være et tegn på et alvorlig problem.

Tips

 • Vask hendene grundig før noen form for innsetting i kroppen, bruk hansker hvis nødvendig.
 • Badet er en fin behagelig og privat sted siden noen kvinner ikke vil forstå. Tømme tarmen og ugyldig. Hansker og glidemiddel er et must!
 • Husk digitale endetarms eksamen er den eneste måten å trygt undersøke vår prostata.
 • Sette en fot opp på toalettsetet. Bøye seg og spre deg ben inntil et par meter. Kile din perineum og forsiktig innfelt pekefinger litt deretter slappe av og setter inn hele fingeren. Du finner din prostata. Rotere fingeren og undersøke hele prostata. palpate for fasthet og støt. Ta deg god tid! Bøye seg fremover som nødvendig og vet at prosessen blir lettere med praksis.
 • Det viktige her er å få en god helhetlig følelse. Kjenn din kropp! Dessverre kvinner gjør dette bedre enn vi gjør, og som må endres.

Advarsler

 • Trimme neglene først.

Ting du trenger

 • Kirurgiske hansker
 • Smøring