Wkeno

Hvordan forbedre prostata helse

Prostata er en liten kjertel hos menn, nær blæren. Mange menn opplever prostata problemer, og som de blir eldre er det viktig å se etter tegn på prostatakreft. Det er mange endringer i livsstil som kan gjøres for å beskytte deg mot problemer med prostata. Pass på at du vet om noen familiehistorie med kreft eller prostata problemer. Forbedre prostata helse ved å spise sunn mat, holde vekten i sjakk og besøke legen din regelmessig.

Trinn

Hvordan forbedre prostata helse. Oppsøk lege regelmessig.
Hvordan forbedre prostata helse. Oppsøk lege regelmessig.
 1. 1
  Spis godt. Sørg for at kosten inneholder et utvalg av frukt, grønnsaker, magre proteiner og hele korn.
  • Ta med mat med mye lykopen, som røde paprika og tomater. Lykopen er det som gjør frukt og grønnsaker rødt, og har vist seg som en kreft-bekjempelse ingrediens.
  • Spis fisk med høye nivåer av omega-3 fettsyrer, inkludert laks og tunfisk. Disse matvarer vil hjelpe prostata samt ditt hjerte og immunsystem.
  • Øk mengden av soya du spiser. Egenskapene til soya, som finnes i mange vegetarretter, bekjempe kreft. Trading kumelk for soyamelk er en måte å få mer soya i kostholdet ditt.
 2. 2
  Gå ned i vekt. Hvis du er overvektig, få deg på en diett og mosjon plan som vil få deg i et sunt utvalg. Opprettholde en sunn vekt vil holde prostata sunt.
 3. 3
  Oppsøk lege regelmessig. Ha prostata undersøkt hvert år.
  • Snakk med legen din om eventuelle problemer i familien din historie som det gjelder prostata.
  • Diskutere eventuelle symptomer du har opplevd, inkludert inkontinens, impotens, eller hvis du har lagt merke til en forstørret prostata.
 4. 4
  Ta sink kosttilskudd. De fleste menn ikke får nok sink i kosten, og kosttilskudd kan bidra til å holde prostata sunt. Sink manglene har ført til forstørret prostata.
  • Ta 50 og 100 mg sink per dag for å redusere en forstørret prostata.
  • Sørg for å diskutere eventuelle kosttilskudd du tar, eller tenker på å ta med din lege.
 5. 5
  Utføre Kegel øvelser. Stramme musklene rundt pungen og anus i noen sekunder, og slipp. Gjør denne øvelsen i 10 repetisjoner fem ganger om dagen for å forbedre prostata helse.
 6. 6
  Prøv å ta så Palmetto bær. Dette tillegget har fått blandede kritikker fra brukere og det medisinske feltet, så snakk med legen din før du prøver det. Noen mennesker tror det reduserer betennelse og prostata utvidelse.
 7. 7
  Unngå alkohol. Begrens mengden koffein du forbruker. Prøv å ha bare en kopp kaffe per dag.

Tips

 • Kjenne symptomene på en potensiell prostata problem. Disse inkluderer blod i urinen, smerter ved vannlating eller har sex, ryggsmerter eller alltid følelsen som du trenger for å urinere.

Advarsler

 • Pass på at du ikke ignorere prostata problemer. Hvis en forstørret prostata ikke er rettet opp, kan det føre til mer alvorlige problemer, inkludert urinveisinfeksjoner, nyre og blære steiner og andre problemer med nyrene og blæren.