Wkeno

Hvordan du utfører en testicular selvtillit eksamen

Testikkelkreft dreper nesten 400 personer per år i USA, og forekomsten av kreft i testikkel har økt de siste årene i USA og i mange andre land. Kreften er uvanlig i at det påvirker ganske ung menn (gjennomsnittlig alder ved diagnose er ca 34 år gammel). Det er også en av de mest helbredelig kreft, spesielt hvis fanget tidlig, og medisinske myndigheter anbefaler at en testicular undersøkelse utføres som en del av rutinemessige legekontroller. I tillegg bør menn 20-55 år utfører en månedlig testicular selvransakelse. En selvransakelse tar bare et par minutter, og det kan redde livet ditt, så ta kontakt med legen din for å få råd og følger disse trinnene.

Trinn

Hvordan du utfører en testicular selvtillit eksamen. Bruk et speil for å undersøke testiklene.
Hvordan du utfører en testicular selvtillit eksamen. Bruk et speil for å undersøke testiklene.
 1. 1
  Bruk et speil for å undersøke testiklene. Sett deg ned i et godt opplyst område og bruke et lite speil for å undersøke pungen for synlige klumper eller hevelse. Et speil er nyttig fordi ellers kan du ikke få en god titt på hele pungen.
 2. 2
  Kjenn dine testiklene å oppdage eventuelle forskjeller mellom dem. Hold pungen og testiklene i håndflaten og føler for eventuelle forskjeller mellom testiklene. Det er vanlig for en testikkel som skal henge litt lavere enn den annen, og for å være litt større enn de andre, men hvis man testikkel synes å være mye større enn den andre, eller dersom det synes å ha en unormal form eller hardhet, er det tid for å se en lege for videre undersøkelse.
 3. 3
  Undersøke hver testikkel for klumper eller hevelse. Bruk en hånd til å holde pungen og penis på plass og bruke den andre til å undersøke hver testikkel, en om gangen. Forsiktig rulle testikkelen mellom tommel og pekefinger for å se etter hevelse, klumper, hardhet, eller en uvanlig tyngde. Gjør dette sakte og sørg for å sjekke rundt hver testikkel. Testiklene skal være glatt rundt, men du vil merke en myk tube, kalt bitestikkelen kommer fra toppen av hver enkelt.
 4. 4
  Vær på utkikk etter andre kreft symptomer. Mens en abnormitet i testiklene er den sikreste tegn på testikkelkreft, andre symptomer som ryggsmerter, magesmerter, hoste, eller ømhet rundt brystvortene, kan være en indikasjon på en spredning av kreft. Disse symptomene, selvfølgelig, kan følge en rekke andre sykdommer eller skader, så bare være klar over dem og sørg for å undersøke testiklene eller se en lege hvis de oppstår.

Tips

 • Det er viktig å bli kjent med testiklene. Vet hvordan de vanligvis ser og føler, og du vil være bedre i stand til å oppdage endringer og uregelmessigheter.
 • Det er viktig å ha en lege undersøke testiklene med jevne mellomrom, og du kan finne det nyttig å ha legen vise deg nøyaktig hvordan du skal utføre trinnene ovenfor.
 • Ikke få panikk hvis du merker noen av symptomene beskrevet ovenfor. Hva du legger merke til kan meget vel være noe i det hele tatt, men jeg tar sjansen til å se en lege for videre undersøkelse. Jo før du gjør det, jo raskere kan sette sinnet rolig. Hvis du har kreft, tidlig oppdagelse og behandling er avgjørende.
 • Det er som regel enklest å utføre en testicular eksamen etter en varm dusj, når pungen er avslappet.
 • Som du sjekke testiklene din penis kan bli hard og oppreist, er dette en god ting som din penis er ikke forstyrrer lenger.

Advarsler

 • Denne artikkelen skal ikke brukes som en erstatning for profesjonell medisinsk hjelp og omsorg. Sørg for å gå til legen din regelmessig for helsen, og søke råd fra en kvalifisert medisinsk faglig for mer informasjon om denne eller noen medisinsk test eller problem.

Ting du trenger

 • Et speil