Wkeno

Hvordan forberede for kirurgi

Forberedelse til kirurgi er skremmende og spennende. Du kommer til å bli bedre, men vil det skade? Her er noen tips for å hjelpe deg.

Trinn

Hvordan forberede for kirurgi. Snakk med familie og venner.
Hvordan forberede for kirurgi. Snakk med familie og venner.
 1. 1
  Snakk med familie og venner. Diskuter operasjonen med familie og venner, og begynne å sette den nødvendige støtte gruppen på plass. Fortell dem hvordan du føler og din emosjonelle sinnstilstand.
 2. 2
  Kommunisere med din ektefelle eller omsorgsperson. Pass på å gjennomgå alle trinnene som skal ta sted før, under og etter operasjonen. Bekreft operasjonen dato og sørge for at planene ikke er i konflikt.
 3. 3
  Se på ditt hjem eller leilighet. Prøv å få hjem for ved å gjøre noen rengjøring, betale regninger, og løper ærend. Husk at du kan uføre ​​05:59 uker og ha hjemme i noen ordre vil bidra til å eliminere noen av følelsesmessig stress.
 4. 4
  Re-arrangere møbler. Gjør hjemmet ditt pasienten trygg ved å fjerne hindringen, eller møbler som kan blokkere inngangen-vei til badet eller kjøkkenet. Du ønsker ikke ledninger eller tepper liggende rundt som kan reise deg og få deg til å falle og ytterligere skade deg selv.
 5. 5
  Snakke med andre pasienter. Snakk med andre kirurgiske pasienter du kanskje vet, og spørre hvordan de jobbet med forberedelsene og utvinning. Jo mer informasjon du har på prosedyren, jo mer myndighet vil du føle deg.
 6. 6
  Gjøre forskning. Gå på nettet og forskning prosedyren. Finn ut hva som blir sagt av fagfolk og hva som eventuelt er deres anbefalinger for håndtering av gjenopprettingen.
 7. 7
  Kjæledyr. Fordi du ikke kan være i stand til å gå rundt i noen dager, ta kontakt med naboer eller en profesjonell pet stedfortreder til å ta vare på din favoritt dyr.
 8. 8
  Transport. Gjøre avtaler med en venn som vil være i stand til å kjøre deg til fysioterapi, legekontoret og for medisinering. Det kan være en pensjonert statsborger som kan gjøre dette for deg. Sørg for å betale dem en fair pris.
 9. 9
  Hårklipp. Ta vare på dine personlige behov og skjemme bort deg selv. Gå til din favoritt skjønnhetssalong og få en hårklipp, manikyr, ansiktsbehandling og pedikyr. Avhengig av din type kirurgi, kan du ikke være i stand til å gjøre dette for et par uker etter operasjonen. Ikke bruke neglelakk på dine tær eller fingre, da dette kan forstyrre maskinen som overvåker oksygen i blodet.
 10. 10
  Såpe på et tau. Ta en dusj må gjøres veldig nøye. Såpen på et tau kan henges over dusjen.
 11. 11
  Notebook eller båndopptaker. Hold en penn og notatbok eller stemmeaktivert båndopptaker på sengekanten for påminnelser til deg selv eller din omsorgsperson.
 12. 12
  Lær måter å slappe av. Meditasjon, hypnose eller bare dype pusteøvelser vil tillate sinnet og kroppen til å takle bedre med kirurgi og leges raskere.
 13. 13
  Husk å takke legen din. De vil sette pris på det, og vil være mer tilbøyelig til å svare komme og høflig på dine spørsmål og behov.

Tips

 • Ingen kirurgi er fail-safe. Kjenner risikoen og forberede seg på det verste, men vanligvis ikke bekymre deg så de fleste rutinemessige operasjoner gå av uten problemer.