Wkeno

Hvordan forhindre side smerter

Du kjører med raske klipp og plutselig du føler en kjedelig verke like under ribbeina på høyre side, og som du holde i gang, smertene forverres før det gjør så vondt du dobler over. Når du stopper, forsvinner smertene vanligvis.

Trinn

Hvordan forhindre side smerter. Når du får en side sting, stoppe umiddelbart, nå fingrene inn i høyre side av magen og presse leveren opp.
Hvordan forhindre side smerter. Når du får en side sting, stoppe umiddelbart, nå fingrene inn i høyre side av magen og presse leveren opp.
 1. 1
  Når du får en side sting, stoppe umiddelbart, nå fingrene inn i høyre side av magen og presse leveren opp. Og puste ut med dere leppene snurpet (dette er som blåser ut bursdagslys) på samme tid. Deretter kan du fortsette å kjøre uten å føle noen smerte.
 2. 2
  Den mest effektive måte for å forhindre en side-søm er å unngå "grunne" pusting. Overfladisk pust kan defineres som å ta i et lite volum av luft med hvert åndedrag, ved hjelp av bare en liten del av den totale lungekapasitet. Når dette skjer mens du kjører, forblir mellomgulvet i en gjennomgående høy posisjon og aldri senkes nok til at det forbinde leddbånd i leveren til å slappe av. Membranen blir stresset og en krampe eller "sting" resultater. I stedet bør man puste "dypt", også kjent som "buk puste" mens du kjører. Dette gjør at membranen til fullt senke og redusere stress på den.
  • Her er en øvelse for å prøve. Legg deg ned på gulvet, legge en hånd på magen og puste dypt. Du er magen puste riktig hvis du føler hånden heve litt. Hvis bare brystet beveger seg opp, er du ikke puster dypt nok.
 3. 3
  En teknikk som er svært vellykket i å forebygge side masker mens du kjører, er å jevne "pungen" leppene mens exhaling, som om blåser ut lysene på en bursdagskake. Igjen er dyp pusting nødvendig for å være effektiv.
 4. 4
  En annen teknikk som hjelper, er å puster som den venstre foten treffer bakken, i stedet for den høyre foten. Organene som er festet til membranen på venstre side av legemet er ikke så stor som de på den høyre siden, slik at det blir mindre belastning på membranen.
  • Når vi inhalerer, idet det luft inn i lungene, beveger membranen ned. Når vi puster, beveger membranen opp. (Denne detaljen, blir det viktig senere.)
  • Kramper av membranen oppstår på grunn av bevegelsen av de indre organer som de fjæringsbevegelse opp og ned under kjøring, og dermed trekke ned og strekker membranen når den beveger seg opp mens puster ut.
  • Leveren spesielt er vanligvis årsak til dette. Det er festet til membranen ved to leddbånd. Leveren er det største organet i bukhulen og ligger i øvre høyre del av magen. Derav de fleste opplever masker på sin høyre side, rett under ribbeina. En magen full av mat kan forårsake dette også. Prøv ikke å "kjøre det ut". Du vil snart finne ut at siden klype gradvis vil flytte til den andre siden. To side smerter er IKKE bedre enn ett!

Tips

 • Kjører forverrer nedoverbakke side masker, da det øker de krefter som utøves på hele kroppen med hver fot planten. Løpere bør gå ned bakker før pusteteknikker er mestret.
 • Hold armene lav og prøv å ikke spent opp. Også spise mye eller drikker mye før et løp vil føre til side smerter.
 • Ikke spise innen en time løping og bare spise litt i løpet av tre timer å kjøre. Drikker væsker. Magen drenerer væske ganske raskt. Dehydrering er en av de vanligste årsaker til tretthet og bør unngås.
 • Forebygging av en side-søm ved hjelp av de ovennevnte teknikker er foretrukket. Hvis du får en maske mens du kjører prøve "vesken"-metoden (blåser ut bursdag lys). Dersom sømmen fortsetter, er det best å slutte å kjøre og i stedet gå mens konsentrere seg om dyp pusting. Fortsette å kjøre etter sømmen går unna.
 • Sørg for at du er godt hydrert, strukket, og varmet opp. Kramper er vanligvis et resultat av dehydrering, som kan føre til at elektrolytt nivå for å være lav. Drikkevann eller en sportsdrikk som Gatorade kan holde deg hydrert. Kramper kan også skyldes lave nivåer av kalium, som kan forebygges ved å spise en banan eller annen kalium supplement. Å være kald kan også føre til at musklene til krampe. Sørg for at du strekke ut og holdes varm før du jogger.

Advarsler

 • Aldri kjøre på en full mage!
 • Hyrdrate deg gjennom hele dagen, ikke bare drikke en haug rett før du kjører!

Ting du trenger

 • Masse vann eller isotonisk drikke for å holde hydrert!