Wkeno

Hvordan redusere smerte når du får en krampe

Kramper oppstår for en rekke årsaker. For noen mennesker, er det en genetisk problem som krever omsorg og oppmerksomhet til muskel belastning og holdning. For andre kan det være som et resultat av utilstrekkelig fluid i kroppen. Noen ganger kan de skje når du sitter eller ligger i en stilling for lenge, og trekker musklene seg sammen smertelig. Her er noen skritt du kan ta for å bidra til å berolige den kramper smerte.

Trinn

Hvordan redusere smerte når du får en krampe. Start med å sitte ned.
Hvordan redusere smerte når du får en krampe. Start med å sitte ned.
 1. 1
  Start med å sitte ned. Prøv bakken eller på en stol eller benk, hva som føles mest behagelig.
 2. 2
  Vent en liten stund. Sitte stille og holde så avslappet som du kan. Hvis du har et ben eller arm krampe, ikke flytte dem, hvis det er magen eller brystet krampe, holder fortsatt, men rett.
 3. 3
  Prøv å holde pusten rytmisk og stødig. Ikke ta veldig korte, skarpe åndedrag som dette kan øke følelsen av smerte.
 4. 4
  Prøv å strekke muskelen veldig forsiktig. Hold strekken i 5 sekunder, deretter slappe av. Deretter prøver 10 sekunder og slappe av. Holde bygge opp tiden til krampe passerer. Hvis det er en kiste krampe, strekke på mage-og side muskler.
 5. 5
  Vent til smerten går før masserer.
 6. 6
  Prøv is eller varme. Mange synes isen bidrar til å lindre smerte. For noen forverrer dette det og varmepakninger foretrekkes. Velg hva som føles best for deg.

Tips

 • Prøv å øke inntaket av kalium, enten ved å legge en daglig multi-vitamin eller ved å spise mat rik på kalium som bananer. Du vil merke forskjellen i frekvens.
 • Tren regelmessig. Minst en times gange hver dag anbefales for å holde kroppen i sunn form og dette vil bidra til å avverge kramper. Vær oppmerksom på at for noen uheldige sjeler, kan trening bringe på kramper. I dette tilfellet strekke regelmessig samt trener.
 • Tenk positive tanker.
 • Hold deg et godt væskeinntak hvis du er utsatt for kramper. Selv om dette ikke er årsaken til kramper, kan det ikke skade å holde hydrert. Mens vann er det beste valget, foretrekker mange sportsdrikker. Valget er ditt.
 • En dusj kan hjelpe, men vær klar over at dette kan forverre problemet i noen mennesker.

Advarsler

 • Aldri massere en krampe, og dette vil øke intensiteten av smertene. Du må vente til krampe smerte passerer før masserer den.
 • Hvis du får kramper ofte, kan du se en medisinsk faglig for å få råd. Hvis legen ikke kan finne en grunn for kramper, spør om det er greit å delta på noen form for stretching klasse på treningsstudio eller en sportsbil studio. Hvis legen gir deg klarsignal til å prøve dette, kan du oppdage hvordan å stoppe kramper i første omgang.