Wkeno

Hvordan gjøre en brannmann carry

Det er mange måter å bære en som ikke kan gå. Den "Fireman Carry" teknikk som brukes til å være en vanlig måte for brannmenn å bære noen fra fare, men brukes ikke lenger i det scenarioet fordi det eksponerer offerets luftveier å røyke. Denne metoden brukes fremdeles av soldater og livvakter fordi det gjør at redningspersonellet å bære offeret for noen avstand relativt raskt, med mindre ubehag og risiko for ytterligere skade enn diverse andre strømførende stillinger.

Trinn

Hvordan gjøre en brannmann carry. Pass på at det ikke er noen mulighet for rygg skade før du flytter offeret.
Hvordan gjøre en brannmann carry. Pass på at det ikke er noen mulighet for rygg skade før du flytter offeret.
 1. 1
  Pass på at det ikke er noen mulighet for rygg skade før du flytter offeret. Hvis en traumatisk ulykke har funnet sted og en rygg skade er mistenkt, ikke flytte offeret. I dette scenariet, bare flytte den enkelte hvis det er absolutt nødvendig (dvs. en brann eller andre presserende fare krever umiddelbar evakuering) og dra offeret stedet for å bære dem.
 2. 2
  hekte albuene under personens skuldre. Løft dem opp forsiktig til sitt bryst er mot deg.
 3. 3
  Ta tak i personens høyre håndledd med venstre hånd og legg den over høyre skulder.
 4. 4
  Knebøy ned, holder ryggen så rett som mulig.
 5. 5
  Plasser din høyre hånd mellom beina på offeret og bak deres høyre lår.
 6. 6
  Bruke musklene i bena, stige fra huk posisjon og løft personens høyre lår over høyre skulder. Hold ryggen rett. Venstre ben og arm av personen skal nå bli hengende bak og kroppen er støttet av skuldrene. Hold på offerets høyre arm og ben med høyre og venstre hånd, henholdsvis, når du står opp.
 7. 7
  Forsiktig justere vekten for en jevn fordeling blant begge skuldrene, og dette vil gjøre deg i stand til å bære person for lengre avstander, muligens 50 fot (15 m) eller mer. Prøv å holde menneskes overkropp nivå for å hindre ytterligere skade.

Tips

 • Når du løfter person sørg for å trekke sin torso over skuldrene og holde ryggen rett. Ikke bøy ryggen til siden for å komme under den personen. Legge vekt på ryggen mens den er bøyd til siden kan forårsake skade.
 • Dette carry avhenger hjelp av styrken i skuldre, ben og rygg. Hvis personen du bærer er lys nok, kan du bære dem lettere i armene dine.
 • Hvis det er nødvendig, for å holde en hånd fri, koble albuen rundt offerets kne og ta tak i offerets håndledd med samme hånd. Denne metoden vil også gjøre kjører mye enklere, siden det er lettere å holde balansen med en hånd fri.

Advarsler