Wkeno

Hvordan gjøre førstehjelp på en kvelende babyen

Spedbarn er beryktet for å anta at de kan spise noe i verden, om det passer i deres hals eller ikke. Hvis du mistenker at et barn under 12 måneder gammel er kvelende følge disse instruksjonene. Dersom barnet er over ett år gammel lese hvordan du kan hjelpe kvelende voksne og eldre barn.

Trinn

Hvordan gjøre førstehjelp på en kvelende babyen. Se etter følgende tegn på kvelning og ense dem, selv om du ikke vitne barnet å sette noe inn i hans eller hennes munn.
Hvordan gjøre førstehjelp på en kvelende babyen. Se etter følgende tegn på kvelning og ense dem, selv om du ikke vitne barnet å sette noe inn i hans eller hennes munn.
 1. 1
  La hoste skje. Hvis et spedbarn eller barn er hoste, ikke forstyrrer - la ham eller henne til å prøve å hoste opp objektet. Hvis et barn kan hoste, blir han eller hun får luft.
 2. 2
  Se etter følgende tegn på kvelning og ense dem, selv om du ikke vitne barnet å sette noe inn i hans eller hennes munn.
  • Å være ute av stand til å snakke eller vocalize
  • Kan ikke puste uten problemer
  • Breathing er støyende
  • Kan ikke hoste effektivt
  • Forandringer i hudens farge: blå lepper og negler
  • Bevisstløshet - Hvis barnet ikke reagerer på noen stimulering (for eksempel blar i føttene med fingertuppene), ringe nødtelefonen umiddelbart (hvis du kan få noen andre til å ringe mens du administrere førstehjelp, som er enda bedre).
 3. 3
  Administrer trengte behandling. Merk at teknikken skiller mellom spedbarn og eldre barn. Dersom barnet er mindre enn ett år gammel, går du videre til neste trinn. Hvis du er den eneste personen til stede, ikke mister dyrebar tid på å ringe nødetatene ennå, fortsette umiddelbart til førstehjelp (se tips).
 4. 4
  Plasser barnet på hans eller hennes rygg. Ta tak i føttene til babyen med den ene hånden, og skyv den andre hånden langs ryggen, før hånden din er under hodet. Scoop opp babyen slik at baksiden hviler på underarmen din og hodet hviler på hånden din.
 5. 5
  Hold barnets kjeve med motsatt hånd. Ikke dekk til ansiktet.
 6. 6
  Snu barnet over slik at forsiden av kroppen er nå på armen som holder kjeven. Sørg for at barnets hode og nakke er godt støttet. Plasser underarmen langs beinet ditt for å stabilisere armen og barnet. Barnets hode skal være borte fra deg, og lavere enn kroppen hans.
 7. 7
  Administrer tilbake slag. Bruk hælen på hånden for å gi barnet fem faste tilbake slag mellom skulderbladene. Husk å holde hodet lavere enn kroppen.
 8. 8
  Vend barnet over. Ta tak i baksiden av hodet med den hånden du pleide å gi den tilbake slag og snu barnet over på underarmen, igjen gjør at hodet og nakken støttes, og hodet er lavere enn kroppen til enhver tid. Lene at underarmen på låret ditt.
 9. 9
  Se å se om hindringen er fjernet. Hvis ikke, feie barnets munn for å fjerne det.
 10. 10
  Bruk brystkompresjon. Plasser to fingre i sentrum av barnets bryst bein, orientert vertikalt (foret opp med barnets ryggrad), ca en finger bredde under brystvorten linjen. Gi 5 kompresjoner.
 11. 11
  Kontroller på nytt for å se om gjenstanden er fjernet. Hvis ikke, prøv ryggen slag og kompresjoner igjen. Hvis du ikke kan løsne objektet, ring for nødetatene eller få barnet til legevakten umiddelbart.
 12. 12
  Begynne hvis barnet ikke begynner å puste normalt igjen

Tips

 • Du vil ikke bli sertifisert etter å ha lest denne artikkelen. Du kan bare bli sertifisert, etter å ha tatt en ekte live kurs fra din hjemby eller i byen. Høyskoler tendens til å ha kurs som dette, eller ring din lokale europeiske Røde Kors eller European Heart Association for detaljer i å finne en sertifisering kurs nær deg.
 • Tilbake slaps er ikke anbefalt for noen choking offer, selv om disse instruksjonene er fortsatt noen ganger undervist for bruk på spedbarn. I praksis vil sannsynligvis forårsake mer skade ved å tvinge gjenstanden dypere inn i halsen.