Wkeno

Hvordan har de drømmene du vil

Drømmer vanligvis varierer mellom to ytterpunkter: de er enten svært hyggelig eller svært ubehagelig. Andre ligger et sted i mellom, og er rett og slett bisarr og forvirrende. Uansett hvor tilfeldig de kan virke, skjønt, er drømmer alltid bundet til en viss grad til vår hverdag. De gjenspeiler våre håp og frykt for fremtiden, og selv hjelpe oss tilbake våre fortid.

Enten du vil lære hvordan du klar drøm (dvs. aktivt styre og være klar over dine drømmer mens du sover), eller du bare ønsker å lære å ha flere hyggelige drømmer, er det en rekke ting du kan gjøre. Les denne artikkelen for å lære hvordan.

Trinn

Hvordan har de drømmene du vil. Gå til sengs tidligere.
Hvordan har de drømmene du vil. Gå til sengs tidligere.

Del én: å ha bedre drømmer

 1. 1
  Gå til sengs tidligere. En sove studie utført i 2011 for tidsskriftet Sleep og biologiske rytmer konkluderte med at studenter som oppholdt seg senere tendens til å ha mer ubehagelige drømmer enn de som køys tidligere.
  • En mulig forklaring på dette funnet er at stresshormonet kortisol er utgitt i tidlig morgen, en tid der natt-ugler var sannsynlig i REM (Rapid Eye Movement), eller drømmer, søvn.
 2. 2
  Kontrollere kostholdet. Mareritt kan utløses av en rekke ting, inkludert kveldsåpne snacking, alkohol, koffein eller sigaretter. Hvis du har vedvarende mareritt, og deretter vurdere å kutte ut disse stoffene, og ikke spise for to timer før du går i dvale.
 3. 3
  Takle stress. Ofte negative drømmer er en refleksjon av stress eller angst vi opplever i vår hverdag. Prøv å ikke dvele ved disse tingene mens du legger i senga å prøve å sovne. I stedet, ta deg tid til å tømme hodet og tenke på positive ting.
  • Unngå å se voldelige, skremmende, eller på annen måte stressende filmer og TV-programmer før du går til sengs, da disse kan forårsake mareritt.
  • Får regelmessig mosjon kan hjelpe deg å lette stress, har bedre drømmer, og få sove raskere. Ikke trening for nær leggetid, men da dette kan holde deg oppdatert.
 4. 4
  Sette roser i soverommet. Forskere gjennomførte en drøm studie der kvinner ble utsatt for duften av roser i hele natt for 30 netter, og rapporteres å ha mer hyggelige drømmer enn vanlig. Det antas at duften utløser positive følelser, som igjen gjør drømmer mer behagelig.
  • Du kan også bruke rose-duftende oljer, body lotion, eller stearinlys. Pass på å blåse ut lysene før du sovner, men å hindre brann.

Del to: å lære hvordan du klar drøm

 1. 1
  Vær oppmerksom på dine drømmer. Mange tror at å lære å legge merke til og huske drømmene dine er det første skritt for å oppnå klare drømmer. Her er noen måter å bedre huske dine drømmer:
  • Få nok søvn. Drømmer oppstår under REM (Rapid Eye Movement) søvn, en fase av søvnsyklus. Hvis du ikke sover nok, eller ofte våkne hele natten, kan det hende at REM sykluser skal bli avbrutt.
  • Ved å våkne opp, spør deg selv hva du har drømt. En del av grunnen til at folk "glemmer" sine drømmer er fordi de våkner opp og umiddelbart begynne å tenke på andre ting. Få i vane med å spørre deg selv dette spørsmålet hver eneste morgen.
  • Før du går til sengs, minn deg selv på at du har tenkt på å våkne opp og fullt tilbakekaller dine drømmer. Dette vil etter hvert trene din underbevissthet til å ta bedre hensyn til dine drømmer.
  • Skriv ned dine drømmer. Gjøre dette umiddelbart etter at du våkner opp, og holde en journal og penn ved sengen din, slik at du raskt kan skrive ned drømmene dine før du glemmer dem. Dette vil også hjelpe deg å legge merke til dine drømmer mønstre over tid.
 2. 2
  Utfør realiteten kontrollerer. Reality sjekker er tester du kan utføre, både mens drømme og i våken tilstand, som hjelper deg å skille mellom den virkelige verden og drømmeverden. Vellykket utføre en reality check mens sover kan hjelpe deg å utløse en klar drøm, som din drøm selv blir klar over staten sin. Prøv følgende reality check tester:
  • Prøv å fly. Selvfølgelig vil dette bare fungere i en drøm.
  • Se på refleksjon din i speilet. Hvis refleksjon er forvrengt, uklare, eller ikke er der, så er du sannsynligvis drømmer.
  • Prøv å lese en klokke. Bildet vil være for uklare til å lese i en drøm.
  • Flick lyset slås på og av. Lysbrytere virker ikke i drømmeverden.
  • Se på håndflatene. Sjekk for å se om de ser normal fra nærbilde.
  • Prøv å bruke en elektronisk enhet. Datamaskiner og telefoner ikke fungerer ordentlig i drømmer.
  • Prøv å sette et element, for eksempel en blyant gjennom hånden din, (håndflaten). Hvis du drømmer, vil blyanten enten gå gjennom uforklarlig eller henge i luften rundt hånden. Hvis du ikke får en grafitt merke på hånden din.
 3. 3
  Visualisere klar drøm. Før du går til sengs, bestemmer hva du ønsker å drømme om. Male et levende bilde av omgivelsene dine, og sørg for å inkludere detaljer som områder, lyder og lukter. Sett deg selv i scene, og prøve å flytte rundt i den.
  • Ta hensyn til følelsene av å puste og vandre rundt i dette drømmelandskap. Selv om du ennå ikke er drømmer, fortell deg selv "jeg er i en drøm." Fortsett denne visualiseringen teknikken før du har sovnet.
  • Velg din ideelle stedet for optimale resultater.
 4. 4
  Meditere før du går til sengs. Å kunne klar drøm krever at du være fullt selvbevisst og uforstyrret av tanker som er knyttet til ditt våkne liv. Mens du legger i senga å prøve å sovne, tømme hodet av forstyrrende tanker, og fokusere all din oppmerksomhet på det faktum at du sovner og om å angi en drømmetilstand.
 5. 5
  Spille videospill. En psykolog mener at dataspill kjent folk med å operere i et vekslende virkelighet og vise seg fra utenfor ens egen kropp, ferdigheter som oversetter inn i drømmeverden. Hennes forskning konkluderte med at folk som spilte dataspill var mer sannsynlig å oppleve klare drømmer, og var flinkere til å kontrollere dem.
  • Ikke spille voldelige dataspill før du går til sengs, da disse kan provosere mareritt.

Tips

 • Hvis din i en avslappet tilstand, vil du kjenne kroppen din prøver å få deg til å sove når du begynner å føle kløende og urolig. Så prøv og ignorere disse signalene og være i ro, holde øynene lukket og dine tanker. Med praksis, kan du være i stand til å nå den tilstand mellom søvn og ikke søvn som da vil utføre en klar drøm.
 • Utfør lucid dreaming teknikker på en jevnlig basis. Det kan ta år for deg å mestre kunsten å klare drømmer, så gi det tid.
 • Noen mennesker har en naturlig tendens til lucid dreaming, og kan oppnå denne tilstanden med liten eller ingen praksis. Andre kan ha å jobbe hardere for å se resultater, så gi deg selv tid.
 • Utfør virkelighet sjekker på en daglig basis, og gjøre dem i løpet av dagen i ditt våkne liv, slik at du kan trene underbevisstheten til å gjøre dem mens drømmer.
 • Vanligvis hvis du tror noe forferdelig drømmen vil være ubehagelig. Prøv og drømme en fredelig drøm.