Wkeno

Hvordan hjelpe et familiemedlem som har autisme eller Aspergers syndrom

Å leve med et familiemedlem med autisme eller Aspergers syndrom kan være vanskelig. Denne artikkelen vil forsøke å hjelpe deg å bedre forstå familiemedlem og deres behov.

Trinn

Hvordan hjelpe et familiemedlem som har autisme eller Aspergers syndrom. Elske og akseptere dem.
Hvordan hjelpe et familiemedlem som har autisme eller Aspergers syndrom. Elske og akseptere dem.
 1. 1
  Elske og akseptere dem. Det viktigste er ikke å klandre dem. Det er lett å bli frustrert, men husk at det er ingens feil.
 2. 2
  Husk at du ikke er den eneste som får frustrert. Mennesker med autisme ikke "gjør det med vilje", og de kan ikke hjelpe for det. De prøver ikke å irritere deg. De er ikke å være vanskelig med vilje. De gjør det beste de kan med det de har, akkurat som du er.
 3. 3
  Hvis du trenger å fortelle dem noe viktig, sørg for at du har deres oppmerksomhet. Gjenta dem har det du nettopp sa.
 4. 4
  Ikke bare snakke med dem når du har noe viktig å si. Om de kan snakke eller ikke, ikke overse dem.
 5. 5
  Prøv å gi familiemedlem liv struktur. Mål å ikke endre ting på stående fot.
 6. 6
  Hold sammen med dem. Noen mennesker med Aspergers eller autisme vil vandre av eller forlate huset. Hvis du er i et overfylt sted som en fornøyelsespark (usannsynlig, som publikum og støy kan forårsake et problem), sørg for at du kan se dem. I huset ditt, for barn, låse døren med en deadbolt høyere enn de kan nå.
 7. 7
  Ikke bli frustrert hvis de fortsetter å snakke om samme tema hele tiden eller stille spørsmål om ting du allerede har forklart. Reagere og endre emnet hvis du ønsker det.
 8. 8
  Hvis de fortsatt er i skolealder, snakke med sin lærer (e) før skolen starter.
 9. 9
  Lag lister. Noen mennesker med autisme, selv milde eller høytfungerende autisme, må ofte bli minnet på å gjøre de mest dagligdagse ting. Selv en tenåring eller voksen kan ha nytte av å ha en liste over ting å gjøre hver morgen, som "pusse tennene", "ta en dusj", etcetera. Listen kan være gjemt i en skuff hvis personen er flau av som trenger det.
 10. 10
  Lag en tidsplan. Inkludere alt som foregår på en dag. Hvis personen er i skolealder, inkluderer ting som "drar på skolen", "kommer hjem fra skolen", "gjøre lekser", "spise en snack", etcetera. Sørg for å inkludere fritiden!
 11. 11
  Laminat planen slik at midlertidige endringer kan gjøres, for eksempel når noen kommer på besøk, eller når skolen er på ferie.
 12. 12
  Hvis en forandring i siste øyeblikk må gjøres, skriv det på timeplanen i tørr-slette penn så snart som mulig. Dette vil gi den personen med autisme tid å bli vant til det og forstår det. Hvis dette ikke er mulig for noen grunn, snakke med personen om det så snart som mulig. Igjen, dette gir personen litt tid å bli vant til det. Aldri anta at personen vil like overraskelse eller at det gjør det greit å ikke fortelle dem om det på forhånd.
 13. 13
  Husk at personer med autisme trives på timeplanen. Selv om en overraskelse ville være hyggelig eller spennende for en normal person, blir de lett overveldet av endringer i rutinen. Unngå derfor overraskelse parter. Fortell personen med autisme hvis du har tenkt å ta ham eller henne til en fast food-restaurant for å spille på leken (hvis de er så unge), eller ut til middag, eller noe som ikke er rutine for dem.
 14. 14
  Hvis det er ting som skjer mindre enn daglig, minne personen av dem kvelden før, igjen i morgen, og igjen om mulig kort tid før arrangementet. Dette inkluderer idrett praksis (ja, kan mennesker med autisme spille lagidretter) og musikk eller dansetimer.
 15. 15
  Bedre ennå, lage en ukeplan. Ikke stol på en "gjør hver dag" side, i stedet sette de tingene som må gjøres hver dag på timeplanen for hver dag. Dette vil også tillate at personen med autisme å se hvordan dagens vil være forskjellig fra i går, spesielt fra helgene til hverdager.
 16. 16
  Prøv å holde hver dag lik resten. For eksempel, hvis personen har en baseball praksis en dag, planlegge noe hver dag på den tiden. På den måten vil den personen ikke brukes til å være hjemme og ha fritid eller studere på den tiden de går til baseball på en dag.
 17. 17
  Husk at selv om en person med alvorlig autisme ikke kan snakke, kan de nesten alltid forstår normal tale. Aldri ignorere en person med autisme bare fordi de ikke kan snakke.
 18. 18
  Mennesker med autisme og spesielt Aspergers syndrom, en tendens til å bli besatt av en regel smal interesse. Ta deg tid til å lytte til dem snakke om det. Planlegge litt tid til å lytte til dem hver dag hvis det er mulig, og sette den på timeplanen deres. Sørg for å sette i planen at de «kan snakke om * insert spesiell interesse her * til * ditt navn *". Dette vil gi dem noe å se frem til. Men hvis de ikke synes interessert i å snakke med deg, ikke tvinge dem. La dem lese om deres spesielle interesse eller gjøre noe annet i stedet.
 19. 19
  Husk at selv om det irriterer deg, lytte til dem så ofte som mulig. Selv om de er helt besatt av en bestemt modell av bilen og du knapt kjenner en bil fra en semi, lytte. Lest noe om det hvis du kan. Du trenger ikke å bli en encyklopedisk oppføring om bilen (tross alt, det er sannsynlig å være den personen med Aspergers), men hvis du vet noe, kan du svare på riktig måte, og prosessen vil være lettere for alle.
 20. 20
  Prøv å lære så mye om så / autisme som mulig. Et godt sted å begynne er å skrive "Asperger syndrom" i en søkemotor.

Tips

 • Vær oppmerksom på eventuelle hyper-følsomhet personen med AS / autisme har.
 • Men noen ganger kan idiomer bli undervist. Det er en god idé å prøve å lære noen av de vanligste hvis mulig. På den måten vil den personen med autisme ikke bli forvirret når høre andre personer som bruker idiomer. Prøv å lære dem som du vil lære et fremmed språk, repetisjon og praksis. Gjør regneark, definerer dem har dem et par ganger, innlemme dem i praksis samtaler. Hvis du snakker med dem, og de bruker det for første gang, spør dem om de vet hva det betyr. Hvis de kan definere det, du har det!
 • Minn den berørte person om ting de kan ha å gjøre. Ikke dra dem av i en liste. Hvis et barn måtte sette noe på bordet, slå av TV og deretter sette på sko, minner om TV etter tabellen oppgave, og minne dem om å sette på skoene etter å slå av TV-en. Personer med ASD har fantastiske sinn, men kan glemme å gjøre de enkleste oppgaver.
 • Ikke overreagere. Lær å ta ting på strak arm din
 • Du må ofte snakke bokstavelig talt når du arbeider med en person med AS / autisme. Ofte er de ikke fullt ut forstår tallene tale som idiomer, metaforer, etcetera. Prøv å ikke overdrive ting. Ikke si "Jeg vil bare være en liten" når du vet du vil være nærmere fem.

Advarsler

 • Husk at mennesker med autisme lett overstimulert. Selv de lyse fargene i en godteri butikk kan overvelde dem.
 • Dette er bare noen tips. Du bør oppsøke en spesialist og lese tilgjengelig litteratur for å lære mer.
 • Selv om du finner noen på samme alder som den personen med autisme, som også har autisme og fungerer svært like, er det ingen garanti for at de to vil komme sammen. Med det sagt, ikke vær redd for å introdusere dem - de kan godt bli bestevenner!
 • Ikke hver person med autisme eller hver person med Aspergers er nøyaktig den samme.
 • Til tross for din beste innsats, noen ganger vil du måtte forholde seg til en passform grunn til autisme. Det er få ting er mer frustrerende enn dette, fordi selv den personen kaster passform ofte har ingen anelse om hvorfor eller hvordan jeg skal forklare hva som er galt.