Wkeno

Hvordan kommunisere med personer som har høyt fungerende autisme

Dette er en grunnleggende guide for hvordan du kommuniserer med noen som har høyt fungerende autisme.

Trinn

Hvordan kommunisere med personer som har høyt fungerende autisme. Prøv å snakke med dem om ting som de er interessert i.
Hvordan kommunisere med personer som har høyt fungerende autisme. Prøv å snakke med dem om ting som de er interessert i.
 1. 1
  Prøv å snakke med dem om ting som de er interessert i. Mange ganger er det vanskelig å ha en samtale om det handler om noe som de ikke bryr seg om i det hele tatt. Det vil vanligvis være ganske opplagt fordi de vil delta svært lite eller ikke i det hele tatt.
  • Vær forberedt på å lytte til dem snakke med deg om sine "spesialitet fag". De kan ikke forstå at du ikke er interessert uten at du forteller dem.
 2. 2
  Snakk der det er minimal distraksjoner eller kilder til stress rundt den enkelte. Prøv å unngå blinkende lys, irriterende / forstyrrende / plagsom lyder, folkemengder, osv.
 3. 3
  Ikke press dem til å ha øyekontakt med deg. Det er svært ubehagelig for de fleste på den autistiske spektrum for å se på folk i ansiktet over lengre tid, hvis i det hele tatt. Vanligste feilene folk gjør er å spørre personen å se på dem eller sette seg i deres vei av syne. Som den enkelte blir mer komfortabel sosialt de kan se på deg i ansiktet mer, eller de kan ikke. Uansett er det som regel best å ikke trekke oppmerksomhet til det. Bare fordi de ikke ser på øynene dine betyr ikke at de ikke hører på deg.
 4. 4
  Unngå å berøre dem uten forvarsel. Vanligvis folk med høyt fungerende autisme ikke liker å bli berørt med mindre de starte den, som om de trykker du på skulderen.
 5. 5
  Ta det sakte og stødig, bare være konsekvent slik at de kan tilpasse seg. Ikke prøv å fremgangen din vennskap for raskt fordi dette kan føre til mye stress for den autistiske personen. Den generelle tempo som du bør prøve å ha ditt vennskap fremgang avhenger av personens stadium av samfunnsutviklingen.
 6. 6
  Bli kjent med dem veldig godt før du prøver å gjøre dem en del av en gruppe. De kan ikke engang ønsker å være i en gruppe, som er fine, bare være en venn for dem likevel. Dette betyr ikke at de hater deg, det betyr bare at folk og sosialt samspill er ikke på prioriteringslisten.

Tips

 • Ikke avvise dem helt hvis første, andre eller tredje forsøk på å kommunisere med dem ikke synes å gå etter planen. Hold oppfører seg konsekvent og de vil være mer avslappet og i stand til å engasjere seg i situasjonen mer flytende når de er klare.

Advarsler

 • Hvis du kan fortelle at de blir mer og mer stresset eller engstelig som du snakker til dem gi dem litt plass, kanskje komme tilbake senere. Noe viktig å huske er at folk på det autistiske spekteret ikke filtrere ut ting på samme måte som de fleste mennesker gjør, og det kan være mye å administrere. Dette betyr ikke at de ikke liker deg, det betyr bare at de har fått nok for dagen. Hvis du bor du kan sette dem i fare for å ha en "meltdown".
 • Ikke påpeke eller kritisere uvanlige atferd de måtte ha for eksempel håndbevegelser, øyekontakt, pacing, etc. Hvis du gjør dette vil du ikke bare skade personens følelser, men muligens ødelegge enhver sjanse til å ha noen form for forhold til dem. Hvis du fortsetter å oppføre seg normalt, uten å trekke oppmerksomhet til de tingene som de gjør som er uvanlig, vil de være mer avslappet og mer i stand til å modellere atferden din. Du kan hjelpe dem ved å gjøre dette.