Wkeno

Hvordan jobbe nattskift

Arbeide tredje skift kan være vanskelig å venne seg til, men du kan spare deg noen av problemene ved å følge trinnene nedenfor.

Trinn

Hvordan jobbe nattskift. Prøv å begrense støy som best du kan.
Hvordan jobbe nattskift. Prøv å begrense støy som best du kan.
 1. 1
  Lag mørket. Viktigst, sette opp soverommet så det er mørkt i løpet av dagen. Ikke bare for det meste mørkt, men svært mørkt. En veldig liten bit av sollys kan føre til at du våkner opp mens du sover. Jo mørkere i rommet, jo lettere er det å sove dypt. Du kan starte med persienner / nyanser som svart ut sollys, men mest sannsynlig sol vil krype i sidene. En vanlig løsning er å drapere et tungt teppe over vinduet. En annen er å dekke vinduet i aluminiumsfolie (bruk maskeringstape). Uansett vil hjelpe deg å få det mørkere slik at du kan sove bedre.
 2. 2
  Prøv å begrense støy som best du kan. Dette kan være vanskelig, siden resten av verden er våken og jobber, men gjør hva du kan for å begrense støy. Ved hjelp av en vifte eller lett musikk å lage hvit støy kan hjelpe teppe ut noen utendørs støy. Still inn telefonen på lydløs, etc.
 3. 3
  Prøv å sove så mye som du vanligvis gjør i løpet av natten. Hvis du får opp og se solen, vekker den deg opp og du kan gå på mindre enn normal søvn, men det vil ta opp med deg. Hvis du ikke har fått dine tildelte timer ennå, gå tilbake til sengs og prøve å sovne igjen!
 4. 4
  Angi en tidsplan og prøve å holde på den. Prøv å gå til sengs på samme tid hver dag slik at kroppen kan komme inn i en sunn rytme.
 5. 5
  Finne ut når du skal spise. Når du spiser vil avhenge av når du sover. Prøv å skifte dine måltider tilsvarende.

Tips

 • Sørg for at folk vet når du sover. På denne måten kan de unngå å forstyrre deg. Du trenger ikke ringe dem i midten av natten, og når de vet, vil de ikke ringe deg i midten av deg.
 • Hold deg aktiv! Arbeide tredje skift er knyttet til vektøkning. Spis sunt og opprettholde et sunt aktivitetsnivå. Dette vil også bidra til mental helse.
 • Spis sunt. Ta vitaminer hvis du føler at du ikke får alt du trenger.
 • Hold timeplanen over helger. Jo mindre endre bedre.
 • Tilfeldig bruk av søvn hjelpemidler kan bidra til å få deg til å sove hvis du har problemer på en bestemt anledning. Få den letteste dose du kan, og ikke bruk daglig. Les etiketten for relevante advarsler. Ved hjelp av søvn hjelpemidler daglig kan føre til avhengighet og søvnighet under ditt skift.
 • Få litt sol når du kan. Ikke til overmål, men litt sol er bra for deg. Kroppen din bruker den til å lage vitamin D.

Advarsler

 • Sove hjelpemidler bør være unntaket, ikke regelen for å sove. Hvis du bruker dem ofte, se etter andre årsaker til dine søvnvansker. Les etiketten nøye for advarsler og informasjon.
 • Ikke prøv å begynne å gjøre overnattinger plutselig hvis du kan hjelpe den. Hvis du har en helg å jobbe med, presse deg selv så nær som mulig til den nye planen.
 • Vær oppmerksom på din mentale tilstand. Depresjon eller andre problemer kan begynne å utvikle hvis du ikke er forsiktig. Den største nøkkelen er å få nok søvn.