Wkeno

Hvordan kurere feber hjemme

En feber er en viktig del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner. Selv om feber er ikke en sykdom, dersom den overstiger temperaturer på 40 grader Celsius eller 104 grader Fahrenheit, kan det bli veldig farlig. Men for de fleste feber, er det liten mulighet enn å ri den ut hjemme. Her er noen av de beste måtene å gjøre det.

Trinn

Hvordan kurere feber hjemme. Hvis temperaturen er over 102 °, følger et enkelt kurs for behandling.
Hvordan kurere feber hjemme. Hvis temperaturen er over 102 °, følger et enkelt kurs for behandling.

Del én: medisinsk anbefalt råd for behandling av feber hjemme

 1. 1
  Ta temperaturen. Hvis temperaturen er under 102 °, er ingen behandling nødvendig ved å vente på feberen å passere.
 2. 2
  Hvis temperaturen er over 102 °, følger et enkelt kurs for behandling. Følgende vil hjelpe kroppen din bekjempe feber raskt og effektivt.
 3. 3
  Ta en over-the-counter medisin som ibuprofen (advil) eller paracetamol (Paracet). Følg instruksjonene på emballasjen for doser. Aspirin kan tas, men det er ikke anbefalt å gi aspirin til barn yngre enn 18 år.
 4. 4
  Kjøle ned kroppen din med målrettede tiltak. Hjelpe kroppen din bekjempe feber etter:
  • Ta en lunken dusj eller badekar. Sørg for å holde vannet varmt nok. Bading i kaldt vann kan redusere kjernetemperaturen for mye.
  • Sette en ispose eller fuktig klut på pannen din. Dette vil kjøle kroppen ned midlertidig. Du kan også suge en vaskeklut i en bolle med kaldt vann, deretter plassere den på pannen din.
  • Bruk av en fuktig klut til ben, føtter og hals. Gjelder bare til kluten er varm fordi overdreven bruk bare gjør situasjonen verre ved å forårsake skjelving, og dermed øke kroppens kjernetemperatur.
  • Kle seg i lyse behagelige klær. Kle seg i noe som er varm uten å bli for varm. Unngå lag. Hvis feberen fører til at personen til å få frysninger, drapere ham eller henne med en ekstra teppe for tiden.
 5. 5
  Hold deg hydrert. Har febrilsk vedkommende til å drikke mye vann for å holde riktig hydrert.
 6. 6
  Vit når du skal ringe en lege. De fleste feber går fort, og uneventfully. Se etter følgende skilt, søker legehjelp hvis personen har:
  • En historie om alvorlig sykdom som for eksempel AIDS, hjertesykdom, kreft eller diabetes, eller hvis personen tar immunsuppressive medikamenter.
  • En feber over 103 ° F (39,4 ° C).
  • Føles ekstremt varme, men er ikke lenger svette.
  • En stiv nakke, blir desorientert, eller har problemer med å holde seg våken.
  • Sterke smerter i nedre del av magen eller i magen.
  • Er gjentatte ganger oppkast og bestått diaré.
  • Utslett, blemmer, eller en rød strek på en arm eller et ben.
  • Smerter med vannlating, ryggsmerter, eller risting frysninger
  • Hoster opp blod eller har problemer med blødninger.

Hjem rettsmidler fra kjøleskapet

 1. 1
  Drikk rikelig med væske. Sørg for å få mye vann i systemet. Hvis du føler deg bra nok, prøve noen Ginger Ale. Dette føles veldig kul og beroligende på halsen din. Hvis du er over 21, nyte en varm toddy gjort ved å legge honning, sitron og whisky til varmt vann (men ikke ta whisky hvis du tar noen Tylenol senere. De bør ikke blande).
 2. 2
  Spise kald mat. Få en skål med iskrem eller en popsicle. Dette vil ta temperaturen ned. Ikke bekymre deg om kostholdet ditt, kalorier forbrukes mens du er syk, teller ikke. Kroppen brenner massevis av kalorier som har feber.
  • Hvis du har det motsatte problemet og opplever frysninger, kan det være lurt varm sjokolade.
 3. 3
  Legg blackberry eddik til vann. Dette er en stor feber elixir, men det tar flere dager å forberede seg. Hell cider eddik over en halvkilo eller to av bjørnebær, og deretter dekke beholderen og oppbevar det på et kjølig, mørkt sted i tre dager. Sil for en dag, siden det tar tid før all væsken renne fra bær, og samle opp væsken i en annen beholder. Tilsett 2 kopper sukker til hver 2 1/2 kopper juice. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter mens du skumme avskum av toppen. Heftig og oppbevar i en lufttett krukke på et kjølig sted. Bland 1 teskje med vann for å slukke den tørste forårsaket av feber.
 4. 4
  Drikke juice. Noe frukt juice, inkludert brus, vil erstatte væske tapt gjennom svette.
 5. 5
  Bratt salat. Hell en halvliter kokende vann over en hel leder av salat og la den bratte i 15 minutter. Sil og blidgjøre væsken til ønsket smak. I tillegg til å holde deg hydrert, kan dette salat infusjon også hjelpe deg å sove bedre.

Del to: rettsmidler fra skapet

 1. 1
  Suge hvitløk i varmt vann. Nippe innholdet sakte. Dette kan redusere sjansen for at en annen feber og lindre symptomene på den aktuelle feber.
 2. 2
  Ta kvann rot. Hvis kokt og fylt i vann, vil dette bidra til å få ned feber.
 3. 3
  Legg kremen av tartar til væske. Lage en te av en 1/2 ts kremen av tartar, 1/2 ts sitronsaft, 2 1/2 kopper varmt vann, og 1/2 ts honning. Drikk dette for 4 til 6 gram av gangen.
 4. 4
  Spise fersk ananas. Ananas er ikke bare en anti-inflammatorisk middel som kan bekjempe feber, men saften også forhindrer dehydrering.
 5. 5
  Bland rosiner i vann. Sette 3/4 kopp hakkede rosiner i 7 1/2 kopper vann. Kok opp, og deretter småkoke til vannet er redusert med en tredjedel. Drikk litt av dette flere ganger om dagen for å holde deg hydrert under feber.
 6. 6
  Bland basilikum i te. Bland en teskje basilikum med 1/4 ts sort pepper. Ha blandingen i en kopp med vann og tilsett 1 teskje honning. Drikk dette to til tre ganger om dagen.
 7. 7
  Nyt oregano te. Bratt 1 ts hver av oregano og merian i en halvliter kokende vann i 30 minutter. Du kan drikke denne varme et par ganger hver dag.

Tips

 • Holde sengen og hvile. Få mye søvn.
 • Kroppstemperaturen er vanligvis høyest om kvelden. Det kan heves ved fysisk aktivitet, sterke følelser, spise, tunge klær, medisiner, høy romtemperatur og høy luftfuktighet. Dette gjelder spesielt i barn.
 • Hvis du tar en dusj, ikke gjør det dampende varmt. Det vil bare øke temperaturen.
 • Ikke pakke opp i tepper, uansett hvor mye du vil - det vil holde varmen i. (Unntatt risting frysninger - men fjerne etter episoden)
 • Mange foreldre frykter at feber vil føre til hjerneskade. Hjerneskade fra en feber generelt ikke vil oppstå med mindre feberen er over 42 grader Celsius. (107,6 grader Fahrenheit)
 • Hvis du er fysisk aktiv normalt, bør feberen ikke vare mer enn en dag. Ikke trening hvis du lider av feber.
 • Heteslag er en spesielt farlig type høy temperatur, fordi kroppen ikke er i stand til å stoppe at temperaturen fortsetter å stige.
 • Kontakt lege hvis feber vedvarer tre dager.

Advarsler

 • Hvis feberen overstiger 104 grader, få medisinsk hjelp umiddelbart.