Wkeno

Hvordan lære kampsport " trykkpunkter "

Den tradisjonelle definisjonen av en trykk-punkt er et punkt som, når det påføres trykk, produserer lammende smerte. Dette er lært i en kinesisk kampkunst som heter Dim Mak basert på accupuntual trykkpunkter, men denne kunsten er svært begrenset og behov og forståelse av kinesiske accupunturual points.Because av dette jeg kan bare gi informasjon om på sårbare områder som vi vil kalle sårbare poeng. Denne brukes til å utnytte en svakhet eller sårbarhet i menneskekroppen for å få en fordel over en motstander. Når du bruker disse trykkpunkter man må være spesielt forsiktig så det er lett å drepe noen ved et uhell, for eksempel en venn eller en fiende. På dette punktet, går du inn i rettssystemet, noe som generelt ikke vet om du var virkelig forsvare deg selv eller var faktisk den aggressive, og i noen tilfeller, som kanskje ikke engang saken. Dette fører til det punktet at viktigere enn teknikken, er tankegangen som du bruker på trening, noe som er selvfølgelig en personlig filosofisk beslutning, men en som krever mye tanke og vurdering av når det du praksis må tas i bruk.

Trinn

Hvordan lære kampsport " trykkpunkter ". Svært sårbare områder.
Hvordan lære kampsport " trykkpunkter ". Svært sårbare områder.
 1. 1
  Svært sårbare områder: Dette er ting alle vet. Øynene, testiklene, The Shins, etc. Bruk spark som bruker det brede av foten for leggen (hvis du kjenner dem) som de vil gjøre det vanskeligere å gå glipp av. Trekk foten tilbake raskt når sparker til lysken slik at foten ikke vil bli fanget. Nesen er lett ødelagt med noen streik.
 2. 2
  Pannen: Slående flat i pannen tvinger hodet bakover med liten motstand, og faktisk vil rocke hjernen i skallen, forårsaker en hjernerystelse, eller verre. Nybegynnere bør bruke hælen på håndflaten sin, snarere enn en knyttneve. Det samme gjelder til baksiden av skallen, like nedenfor den horisontale mønet. (Fronten har en også, over flate.) Den rygger er sterke nok til å brukes som våpen i sin egen rett, så unngå dem.
 3. 3
  Skulder: Du leter etter den kragebein, en gang plassert jab fingrene bak bein og kraft til bakken (dette må utføres innen ca 1/4 sekund i en faktisk angrep). Noen mennesker slipp som en stein, mens andre bare ser på deg som du er en idiot.
 4. 4
  Throat: Den enkleste måten å streike er sannsynligvis med en kniv hånd (karate chop) dukket opp ned. En knyttneve vil ha problemer med montering mellom kjeven og kragebeinet. Du kan også hente og presse halsen, og selv gir den en god rykk å forrykke den og gjøre puste umulig. Det er, selvfølgelig, ganske dødelig, og bør bare brukes som en siste utvei når det er ingen andre alternativ.
 5. 5
  Under kjeven: Grab halsen på forsiden og nå under kjeven. Klem mens du trykker oppover.
 6. 6
  TMJ: Støtt hodet med en hånd. Med den andre, følger kjeven til det høyeste punktet, rett under øret, der den møter brak i skallen din. Legge press innover og oppover mot øret. Dette er smertefullt og gjør snakker svært vanskelig. Hvis mulig, vil en person prøver å bevege seg bort fra det, derav støttende hånd. En enkelt-knuckle slag (den andre langfinger knoke) til dette stedet kunne forrykke kjeven.
 7. 7
  Nakke / sleeper: Dette er en annen mer tydelig trykkpunkt, men er svært komplisert i søknaden. Få bak overfallsmannen din og pakk den ene armen rundt halsen hans, ved hjelp av radius (underarm bein), legg press på eksterne halspulsåren (bare til side av halsen hvor du føler pulsen juling), sakte senke dem til bakken som du gjør det. Du kan øke trykket ved å trekke armen mot deg med den andre armen, og puste i som du gjør, puffing opp brystet. Du kan også plassere hånden av å klemme armen i albuen på den andre armen og presse hodet / nakken fremover med den andre armen. Hvis de viser ingen tegn til svekkelse et kraftig slag mot baksiden av hodet vil disorientate dem gir deg en sjanse til å kjøre.
  • For å motvirke: Snu hodet mot albuen. Sprekken vil ikke presse på halsen din, og du vil være i stand til å puste. Sirkulasjon vil fortsatt være et problem, så du må være rask. Ta tak i albuen med den nærmeste hånden og bruke trykkpunkt der. Dette vil løsne sitt grep, men de vil sannsynligvis ikke gi opp. Kombiner trekke ned med biting, rytmefylt, head-stangar, øye-meisling, bringe hælen til lysken sin, shin-sparker, rib-dokkefysikken (slå hoftene), hår-trekking, biting, og alt annet du kan komme opp med.
 8. 8
  Underarm / kløft: The sprekk i underarmen din er laget utelukkende av muskler og sener, så det er mye å jobbe med. Ta tak i albuen med tommelen på toppen. Plasser fingrene på baksiden av albuen for et godt grep. presse tuppen av tommelen mot tips av indeksen eller langfingeren. Du må forsterke tommelen med fingrene, eller vil du miste innflytelse. Trykk på tommelen i midten av sprekken, til hver side av sprekken, eller inn i klump på ytre underarm dannet når du gjør en knyttneve ( den brachioradialis ). Eksperimentere med dette. Det kan være ganske vanskelig.
 9. 9
  Håndbak: Hvis du er fanget, se direkte på hånden av overfallsmannen din, og med enten en vanlig eller punch, slå bein på baksiden av hånden. Når du trener med en partner, gi det en god sjanse, så du ikke gjør det hele dagen. Det gjør vondt bare for et øyeblikk.
 10. 10
  Templer: Templene er den tynneste delen av kraniet, så en god blow her (en-knoke punch er ideelt) kan føre til hjernerystelse, blødning, eller død Ikke faktisk finne en treningspartner med dette..
 11. 11
  Brystbenet: Strike med en enkelt-knuckle til beinet i midten av brystet. Den har ingen muskler og aldri mye fett, så det er svært sårbar, og hvis truffet riktig kan bryte i to på midten. Du kan også slå på brystmusklene som dette. EDIT: Breaking brystbenet kan føre til en punktert lunge eller verre. Vær svært forsiktig med dette og ikke øve på venner.
 12. 12
  Feet: Se ned på foten, og bruker hæl, heve kneet så høyt du kan, og trampe på den buen på foten så hardt du kan. På grunn av sin struktur, kan det lett bli brutt. Ikke slå tærne. Det vil skade, men du absolutt ikke vil ødelegge noe. Prøv hver med lett trykk og se hvilke sårer mer.
 13. 13
  Solar plexus: Dette er en bunt av nerver dypt i midten av magen, antatt å være ansvarlig for de fysiske følelser av dype følelser. Ved å slå det område like nedenfor sternum, hvor ribbene delta på forsiden av buken, påvirke dere denne bunt av nerver og føre til at membranen (pusting muskel) å trekke seg sammen voldsomt. Dette er "banke vinden ut" av noen. Det er et veldig enkelt mål. Dette kan motvirkes ved å bøye abs raskt på tidspunktet for virkningen, som oppnås ved å puste ut eller roping (kiai).
 14. 14
  Kjærlighet håndtak: Legg hånden flatt på siden av magen, mellom ribbeina og hofter Rull fingrene i mot håndflatene Ikke klem kniping gjør nesten ingenting.... Dette vil fungere på alle kroppstype.
 15. 15
  Ribber: Ribbene har meget lite dekker, uavhengig av hvilken type kropp, og bare tynne muskelen mellom dem. Å bryte dem, heve armen for å utvide dem, redusere deres evne til å forsterke hverandre, og skritt mot dem når du treffer. En palme-down kniv hånd fungerer veldig bra for dette. Uppercuts også arbeide for dette som de ser ut til å være designet for å få rett opp under armen, som er det du sikter til. Rib områder beskyttet av musklene i bryst eller rygg vil ikke bli lett ødelagt, hvis i det hele tatt. De laveste ribbeina bare koble seg til ryggraden og så er spesielt utsatt for brudd.
 16. 16
  Temple: Når dette området blir truffet, kan offeret bli bevisstløs i noen tilfeller død. Dette kan oppnås ved hjelp av en "phoenix eye" punch som innebærer å utvide pekefingeren (Google det for et bilde). DO Ingen forsøk på å BRUKE DETTE PUNCH mindre du er i reell fare!

Mulige terapeutisk bruk

 1. 1
  legge trykk templer, flankene av neseryggen og hjørnene av øynene dine gjelder>.
 2. 2
  dulling av smerte kan oppnås ved å bruke riktig trykkpunkt.
  • Foran på hodet: Massasje begge templer
  • Midten / toppen av hodet: Press mot punkt like over ørene.
  • Baksiden av hodet: Sett begge tomlene rett bak ørene og spore bakover til du finner punktet der din skalle slutter. Flytt ytterligere mm innover og press.

Tips

 • Recoil: Når slående, når du har tatt kontakt, trekker tilbake raskt. Det er nesten som spretter ut av hva du treffer, bortsett fra at du ønsker å rygge raskt nok til å hindre den energien du legger inn i målet fra å komme tilbake i kroppen din del. Dette holder den energien i målet og forårsaker mer skade, særlig i knoklene. Dette vil øke sjansen for brudd og redusere sjansen for fienden bare flytte foten eller hånden.
 • Tapp ut: Når du trener med en venn, har dem tappe deres lår høyt for å vise at du gjør det riktig og nødvendig å stoppe. De bør imidlertid bare på hvis det gjør vondt. Falsk tillit fungerer ikke i en slåsskamp.
 • Hastighet er nøkkelen i en kamp. Hvis du sitter fast fomle med et trykkpunkt, du kommer til å bli slått i hodet. Øve, øve, øve.
 • Flytt vekten mot den retningen du legger press. Hvis du trykker ned, bøy knærne. Hvis du presser frem, steg den måten eller slå hoftene mot det.
 • Hold knærne bøyd, i alle fall litt, til alle tider. Flere så når du gjør teknikker. Dette gir deg stabilitet og kraft. Låste knær må låses opp for deg å flytte, øker reaksjonstiden din. Hvis du står rett opp, du er som en oppreist stykke tre, klar til å bli skjøvet rett over.
 • Når slående, vri hoftene med det. Dette er en byggestein for kampsport. Det begynner vekten beveger seg og er oftere enn ikke kilden til kraft i teknikkene.
 • Alltid se direkte på målet ditt. Hvis øynene dine ikke er der, er ikke fokus.
 • Hvis du ikke forstår gi noen tilbakemeldinger på en diskusjonsside, så jeg kan videre utdype.
 • Forskning: Hvis du ikke forstår noe her, se etter mer. Wikipedia anbefales.
 • For større kraft når punching, visjon målet sted å være litt lenger enn den ekte. (Anbefales ikke for trening bortsett fra ved bruk av en punch pad)
 • Bruk tuppen av fingrene og tommelen for teknikker ved hjelp av dem. Dette fungerer som en nål, fokusere all kraft inn i selve tuppen av fingeren / tommel, multiplisere trykk per kvadrattomme (psi). Du ville ikke sy med siden av en nål, ville du?
 • Øv på deg selv og sammen med en venn. Alle er forskjellige og har ulike nivåer av smerte toleranse. Hvor ett punkt kan være på deg kan være en tomme til venstre på noen andre. Noen føler ikke det i det hele tatt. Jo flere folk du kan øve med, jo bedre kan du være på tilnærmet hvor et punkt skal være og finne den når den ikke er der.
 • Dette er kampsport teknikker, så det beste rådet er å finne en ekte lærer. Vær forsiktig så du ikke å delta i et, men. Se Slik: velge en kampsport skolen for å få hjelp på det.
 • Hvis fokus er på farten, puste normalt (Bak Mei Kung Fu). Armene kan flytte RASKERE ENN lungene. Mens kontrollert pusting etc. kan gi strøm, ofrer den hastigheten på armene.
 • Praktisere som om du er en ekte kamp. Begynn sakte, og få plassering ned. Deretter bruker du samme intensitet og hastighet som du kan. Du slåss hvordan du øver, så hvis du praktisere treg eller slurvete, det er hvordan du vil kjempe, og du vil sannsynligvis ikke vare lenge.
 • Ved hjelp av smerte trykkpunkter er i utgangspunktet klemme musklene. Føler rundt din egen kropp, og du kan finne mye mer.
 • Yell: I kampsport (japansk, uansett), er dette kjent som en kiai. Det må komme fra mellomgulvet ditt, virkelig slippe din indre kraft. Det gir deg selvtillit og overraske din angriper. Ved å bøye abs for det, det beskytter også din solar plexus. Dette kiai kan være forskjellen mellom trykkpunkter fungerer eller ikke.

Advarsler

 • Vær forsiktig. Feil resultat i skade, død eller en urolig venn, så alltid ha en partner tillatelse. Når slående i virkelige verden scenario, bare ty til trykkpunkter når alt annet har sviktet og ditt liv er i umiddelbar trussel (for eksempel, har motstanderen pistol / kniv). Treffer bestemor på hals og drepe henne bare fordi hun dasket du vil ikke stå i retten som "selvforsvar". Det er derfor det er bedre å lære kampkunst som Aikido heller enn å stole utelukkende på "trykkpunkter".
 • Vokt dere for noe press punkt råd som virker "magiske". Det er absolutt ikke. Men ofte basert på akupunktur og det er effekter, som synes å være å få noen respekt i det medisinske miljøet, er de absolutt ikke er effektiv eller rask nok for en kamp. Målet med å bruke trykkpunkter i selvforsvar er et umiddelbart resultat, og det er et enkelt faktum av anatomiske fysiologi som slående noens arm på en bestemt måte vil ikke umiddelbar> stoppe deres hjerte.
 • Pass opp for motstanderen prøver å motvirke deg i visse trekk som sovende. Sine hender og ben er gratis og kan brukes som våpen eller for å flytte deg tilbake.


Disse teknikkene brukes i mange forskjellige kampsporter. Slike som taijustu (rask hånd også håndkontakt)

 • Når du bruker slående poeng, bør det være opplagt, men ikke egentlig slå din partner, og ikke sikte direkte på partneren din. Gå til siden av kroppen sin for å minimere sjansen for en ulykke. Baksiden av hånden og brystbenet bør være greit, men hodet, lyske, ben og føtter er utenfor grensene. Lage Selv eksperter feil.