Wkeno

Hvordan lese en tuberkulose hudtest

En hudtest tuberkulose er også kjent som den tuberkulinprøven. Denne testen måler din immunsystem reaksjon på bakterien som forårsaker tuberkulose. Dine resultater vil bli tolket av legen et par dager etter testen. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan å lese en tuberkulose hudtest.

Trinn

Hvordan lese en tuberkulose hudtest. Gå til legen din for tuberkulose hudtest.
Hvordan lese en tuberkulose hudtest. Gå til legen din for tuberkulose hudtest.
 1. 1
  Gå til legen din for tuberkulose hudtest. Du vil bli gitt en injeksjon av et renset protein-derivat som vil resultere i en welt som forsvinner i løpet av noen få timer.
 2. 2
  La armen uten en bandasje for de nødvendige 48 til 72 timer. Du kan vaske og tørke armen nøye.
  • Du bør heller ikke klø eller gni testområdet på armen din. Du kan bruke en kald vaskeklut på armen din hvis det er kløende.
 3. 3
  Tilbake til legen din innen 72 timer for å få TB test lese. Hvis du ikke kommer tilbake i 72 timer, er testen anses ugyldig og må gjentas.
 4. 4
  Måle mengden av indurasjon på testanlegget. (Ikke feil hevelse for hardhet. Indurasjon er en hard, tett, hevet formasjon med klare grenser). Dette indurasjon måles over underarmen i millimeter.
 5. 5
  Sammenligne mengden av indurasjon til standardiserte risikofaktor klassifisering. Denne klassifiseringen diagrammet er listet opp nedenfor.
  • En indurasjon på 5 mm eller mer kategoriseres som positive i personer som har HIV, organtransplantasjoner, kronisk sykdom (revmatoid artritt), kontakt med en TB positiv person eller en tilsvarende brystet x-ray.
  • En indurasjon på 10 mm eller mer kategoriseres som positive i folk som innvandret nylig fra et land med utbredt TB, bruker injeksjon narkotika, arbeider i helsevesenet, eller er barn eller ungdom som er utsatt for en høy risiko voksne.
 6. 6
  En indurasjon på 15 mm eller mer regnes som positivt i alle personer, uavhengig av eventuelle risikofaktorer de måtte ha. Testen vurderes også som positivt hvis det er blemmer stede, selv om det er litt hevelse.
 7. 7
  Gå til ytterligere testing legen din kan bestille hvis testen er positiv eller hvis testen anses borderline positive.

Tips

 • http://www.youtube.com/watch?v=WhGYxFEcxm8
 • Ved hjelp av en kulepenn ved en 10 graders vinkel i huden. Sakte presse utenfra indurasjon og hevelse mot midten av den indurasjon til pennen stopper på hard klump. Mark og gjenta på andre siden.

Advarsler

 • En TB test skal alltid tolkes av en utdannet helsepersonell innenfor 72 timers tidsrom. Disse fagfolk får opplæring og praksis for å måle resultatene riktig.
 • Falske positive og falske negative kan skje med denne test. Hvis det er noen spørsmål om tuberkulose testresultater, ta kontakt med legen din så snart som mulig.

Ting du trenger

 • Linjal med millimeter