Wkeno

Hvordan lese og forstå medisinske laboratorium resultater

Er du ofte forvirret når du leser til pasienten lab resultater? Lurer du på hva disse laboratorium ordene og begrepene betyr? Denne artikkelen vil hjelpe deg å forstå hva legen din forteller deg om dine lab resultater. Vær oppmerksom på at denne artikkelen på ingen måte til hensikt eller utgir seg for å gi medisinske råd.

Trinn

Hvordan lese og forstå medisinske laboratorium resultater. Pasientens navn og ID-nummer.
Hvordan lese og forstå medisinske laboratorium resultater. Pasientens navn og ID-nummer.

Obligatoriske elementer av lab rapporter-geistlige

Alle laboratorierapporter må inneholde visse elementer som mandat av føderal lovgivning. Her er noen av de elementene som er knyttet til kirkelig arbeid.

 1. 1
  Pasientens navn og ID-nummer. Disse er nødvendig for korrekt identifikasjon og for å sikre testresultater er knyttet til den riktige pasient.
 2. 2
  Navn og adresse på laboratoriet. Laboratoriet hvor testen fant sted skal stå på skjemaet for ansvarlighet
 3. 3
  Test rapport dato. Dette er dagen resultatene ble generert og rapporteres til bestillende legen.

Obligatoriske elementer av lab-rapporter-prøver og tester

 1. 1
  Overskrifter. Noen grunnleggende overskrifter omfatter hematologi (studiet av blodceller), kjemi (studiet av visse kjemiske komponenter som finnes i blodet eller vev), Urinalysis (studiet av urin og urin sedimenter og komponenter), bakteriologi / mikrobiologi (studiet av bakterier som kan finnes i kroppen), immunologi (læren om kroppens forsvarsmekanismer stoffer, kalt antistoffer), endokrinologi (læren om hormoner), og Blood Bank / Immunohematology (studiet av blodtyper og blodceller proteiner). De fleste av disse resultater er trykket i en kolonne-format.
 2. 2
  Prøven kilde. Dette er kritisk fordi noe som protein kan måles fra flere kilder, for eksempel blod eller urin.
 3. 3
  Dato og klokkeslett for prøvetaking. Fordi noen tester påvirkes av når prøven ble samlet inn, vil dette vises på hver rapport.
 4. 4
  Navn på test utført. Selv om navnet på testen vises, er det ofte forkortet. labtestsonline.org har en klar liste over forkortelser for en rekke tester.
 5. 5
  Testresultater. Resultatene kan vises i en rekke forskjellige måter, avhengig av prøven. Resultatet kan vises som et tall (dvs. i et kolesterolnivå scan), en positiv eller negativ indikasjon (dvs. i en graviditet test), eller i teksten (dvs. navnet på bakterier tatt fra en infisert område).
  • Lab skianlegg som er unormal vil vanligvis bli markert på en eller annen måte. En "L" kan bety at antall er lavere enn den referanse område eller en "H" kan bety at det er høyere enn det.
  • Resultater som er farlig unormal må rapporteres umiddelbart til lege og er vanligvis merket med en stjerne. Rapporten vil vanligvis oppmerksom på datoen og klokkeslettet legen ble varslet om dette.
 6. 6
  Referanseområder. Disse er den populasjonsutvalg som brukes til å bestemme om en test-resultatet er normal eller unormal.
  • Det er mange faktorer som kan avgjøre hvorvidt resultatene faller innenfor et referanseområde, inkludert din alder og kjønn, generelle nivået av stress, eller en graviditet.
  • Det er fullt mulig å falle ut av referanseområdet på en bestemt lab test til tross for å være ute av god helse. Det er ikke nødvendigvis et tegn på at noe alvorlig er galt. Du bør ta kontakt med lege hvis du er bekymret for et bestemt resultat.

Flags

Flags er bokstaver eller tegn som trekker oppmerksomheten til en lab resultat.

 1. 1
  Vanlige lab flagg. Disse inkluderer C for Critical (noen ganger kan det stå for kommentar), H for høy, L for lav, CH for kritisk høy, CL for kritisk lav, og D for Delta. En deltaverdi er en stor og plutselig endring av en lab resultat fra forrige testresultatet. Delta verdi flagget er vanligvis sett i en setting som et sykehusopphold.
  • Se et på rapporten for en linje som forklarer hva enkelte bokstaver (flagg) stå for i ditt spesifikke rapporten. Denne legende vil vanligvis vises på bunnen av resultatet side.
 2. 2
  Ingen flagg betyr vanligvis et resultat er normalt. Normale verdier kan vanligvis finnes på høyre side av lab rapporten.
 3. 3
  Skriv ned lab test som flagget korresponderer med. Det er vanligvis på venstre kolonne. For eksempel, dersom resultatet er 3,0 (L), og testen er kalium, merk at resultatet. Deretter kan du be legen din om betydningen av resultatet, eller du kan undersøke det på egen hånd.

Dine rettigheter

 1. 1
  Skaffer seg en kopi av rapporten. Hvis du har hatt blod arbeid gjort og bor i USA, er det din rett til å få kopier av disse testene fra lege eller laboratoriet som administreres dem. På denne forespørselen, har den medisinske anlegget 30 dager for å få papirene til deg.
 2. 2
  Gjennomgang informasjon. Legen er nødvendig for å forklare eventuelle lab resultatene til deg i løpet av den planlagte samråd med ham eller henne.

Tips

 • Immunologi: IMM-du-nah-lah-jee
 • Hematologi: hee-muh-tah-lah-jee
 • Forstå at du ikke er trent eller utdannet i laboratoriet medisin eller medisinsk vitenskap.
 • Kjemi: kim-ist-ree
 • Urinalysis: your-in-al-ih-sis
 • Immunohematology: IMM-du-no-hee-muh-tah-lah-jee
 • Skjønner du kanskje ikke de faktiske resultatene i hånden. Legen vil ofte relé resultatene til deg.
 • Fonetisk Guide (European engelsk):
 • Alltid ringe din lege for lab resultater. De fleste laboratorier er ikke tillatt å gi resultater til pasienter på grunn av personvern lover.
 • For en visning av et eksempel lab rapport, gå til
 • Endocrinology: in-doe-crin-ah-lah-jee
 • Mikrobiologi resultatene ofte er lang og springende, med komplekse og forvirrende begreper. Det anbefales sterkt at du diskuterer dette med legen din så han eller hun kan "koke ned" de lange ord og resultater.
 • Bakteriologi: back-tåre-ee-ah-lah-jee
 • Hold en logg og spore opp dine resultater over tid.
 • http://i32.photobucket.com/albums/d11/BgJff/examplelabreport.jpg.
 • Noen ganger laboratorietester ta lang tid å komme tilbake. Tester for visse bakterier kan ofte ta 6 til 8 uker å komme tilbake.
 • Her er en link til ulike normale laboratorieverdier Lab-verdier. De "normalområdet" kan variere fra laboratorium til laboratorium (på grunn av metodikk og utstyr forskjeller), og også fra område til område (ulike befolkningsgrupper lab verdier vil variere på grunn av livsstil forskjeller, kosthold og andre faktorer). På grunn av dette, er det ansett som en normal følge utvalg i ditt område er ikke det akkurat det samme et annet sted.

Advarsler

 • Denne artikkelen på ingen måte til hensikt eller utgir seg for å gi medisinske råd. For medisinske råd, vennligst ta kontakt med helsepersonell.
 • Aldri bruke lab resultater å behandle deg selv. Lab resultater er bare en del av et bredt utvalg av verktøy en lege bruker til å diagnostisere og behandle sykdommer eller sykdomstilstander. Prøver å finne ut av problemer med bare lab resultater er som å prøve å beskrive alle rommene i et hus når du har lov til å besøke bare spisestuen. Likeledes, en full medisinsk undersøkelse, bilder (røntgen, CT skanner, osv.), pasientens historie og andre diagnostiske verktøy hjelper legen diagnostisere og behandle sykdommer og sykdommer.