Wkeno

Hvordan man skal håndtere en sår tann

Hvis du utvikler en tannpine, er det viktig å forholde seg til det raskt! Sette den av kan føre til at du uker med bankende smerte eller enda verre, en tur til legevakten. Folk kan dø av abscessed tenner siden de er nær hjernen! Infeksjonen kan også reise fra munnen til andre deler av kroppen, inkludert hjertet!

Ta vare på deg selv ved hjelp av disse trinnene:

Trinn

Hvordan man skal håndtere en sår tann. Rengjør tann så godt som mulig!
Hvordan man skal håndtere en sår tann. Rengjør tann så godt som mulig!
 1. 1
  Rengjør tann så godt som mulig!, Børste, og skyll med saltvann (legge til noen medisinert munnvann hvis mulig). En mindre verke kan noen ganger bli snudd ved årvåken omsorg hvis det var forårsaket av en mat partikkel. Selv om dette tar seg av det - planlegge selv for en dental sjekke opp snart som det kunne komme tilbake med en hevn!
 2. 2
  Gå til en medisinsk klinikk for å få medisin for å behandle infeksjonen! Hvis verke er dårlig, eller ikke har gått bort i en halv dag, få på noen antibiotika for å roe infeksjonen før den blir mye verre eller blir farlig. I de fleste tilfeller kan tannen ikke skal bearbeides før infeksjonen er borte - det eneste unntaket til dette er hvis det er for sent og tannen må trekkes.
 3. 3
  Ring din tannlege. Hvis du er så heldig å ha en tannlege som gir deg personlig oppmerksomhet, ring tannlegen og be om antibiotika og en avtale i løpet av 2-3 uker. Hvis resepsjonist ikke reagerer sympatisk, ikke nøl med å ringe din situasjon en "dental krise"!
 4. 4
  Gjør en avtale med en tannlege i 2-3 uker - Etter at antibiotika har helbredet infeksjonen. Hvis penger er et problem, ringe en tannlege skolen eller lav inntekt klinikk og sier det haster. Ellers ringe rundt og spørre tannlegekontor om:
  • Ventetid for en avtale, og
  • Kostnaden for en rotfylling og lue (den sannsynlige behandling for å lagre tann), og deretter velge den mest fornuftige ett. Forvent å betale 1120€ til 1500€ per tann.
  • Et annet alternativ for å velge en tannlege med rimelige priser er å bruke Dental pris sammenligne verktøy
 5. 5
  Påfør tea tree olje til det berørte området. Tea tree olje er rapportert å være nyttig av mange. Hvis du ønsker å prøve dette, kjøpe den på helsekost butikken, vaske hendene og bruke den med fingeren på den infiserte tannen og tannkjøttet. Tea tree olje er ikke nok til å behandle en infeksjon alene, men det kan bidra til å sette fart i helbredelsen.
 6. 6
  Påfør fedd knopp olje til nummen sår tann. Fedd knopp olje kan bidra med kortvarig smerte. Bruk som tea tree olje bare bruke den til tannen, ikke tyggis, som det vil brenne. Fedd olje bidrar bare med smerter og er ikke en behandling, men det kan hjelpe deg å komme gjennom natten.
 7. 7
  Hold munnen så ren som mulig i healing perioden. Carry floss i lomma og bruker det ofte. Skyll munnen flere ganger om dagen, spesielt etter å ha drukket søte eller sure drikker (kaffe, juice, brus).
 8. 8
  Bruk ben voks som en midlertidig fylling. Mange ganger en sår tann er forårsaket av luft når utsatte nerver i et hulrom. Bone voks er en smidig voks som kan settes inn i hulrommet for å beskytte nerver fra luften.
 9. 9
  Unngå sukker og søtsaker! Hold deg unna all sukker / honning / fruktose sirup laden godteri, cookies, etc. før dette er over. Du kan bli fristet til å bruke en sår hals pastill, men får en sukkerfri en.
 10. 10
  Unngå varme, kulde og crunchy. Alle disse vil forverre smerte. Crunchy kan føre til ytterligere skade!

Tips

 • Drikk væske, selv suppe, med sugerør. På den måten kan du unngå sår tann.
 • Sove i en stol eller med hodet hevet før infeksjonen er borte. Du trenger ikke blod rushing til hodet om natten i denne perioden!

Advarsler

 • Minn deg selv ofte at du kommer til å ta bedre vare på tennene dine fra nå av!
 • Hvis infeksjonen begynner å spre seg, for eksempel mot øret eller halsen, gå til legevakten!
 • Gjennomgang Hvordan ta vare på tennene og praktisere sine teknikker for å unngå en annen smertefull episode som dette!