Wkeno

Hvordan overleve når en forelder truer selvmord

Det er vanskelig nok å komme gjennom ditt eget liv. Men når en forelder truer selvmord, kan det rocke din verden på måter du kan knapt forestille seg. Hva gjør du? Kan du hjelpe? Og hvor tar du gjøre for å finne støtte deg selv? Denne artikkelen vil ikke ha alle svarene, men det kan hjelpe henvise deg når du navigerer disse svært vanskelige, mørke farvann.

Trinn

Hvordan overleve når en forelder truer selvmord. Forstå at du ikke er en mental helse profesjonell.
Hvordan overleve når en forelder truer selvmord. Forstå at du ikke er en mental helse profesjonell.
 1. 1
  Forstå at du ikke er en mental helse profesjonell. Det er noen situasjoner som ikke kan håndteres av familie og / eller venner, uansett hvor mye du elsker dine foreldre, uansett hvor velmenende du er. Hvis dine foreldre synes virkelig alvorlig, gjentar trussel mer enn en gang, eller gjør et forsøk på hans / hennes liv, skjønner at du er ute av dybde og må kalle inn profesjonell hjelp (911 vil gjøre for startere i USA / Canada).
 2. 2
  Vurdere dødelig intensjon. Det første du må gjøre når en forelder truer selvmord er å finne ut hvor alvorlig trusselen egentlig er. Noen ganger er denne type kommentar eller bemerkning bare ment å fortelle deg hvor mye smerte dine foreldre er følelsen, slik at du forstår hvor alvorlig hans eller hennes smerte virkelig er. Andre ganger, er dette en dødelig advarsel. Du kan prøve å følge disse "sub skritt" for å finne ut hva du arbeider med:
  • Spør om han / hun er virkelig tenker å skade ham / henne selv. Det virker i strid med god følelse å komme rett ut og spørre, men gjør det. Det viktigste du kan gjøre for foreldre er å la ham / henne vite at du hører smerte. Å vite at han / hun faktisk blir hørt og tatt på alvor kan være trinn en til utvinning, tro det eller ei. Så, vennlig og forsiktig si noe sånt som: "Pappa, det virkelig smerter meg å se deg i en slik smerte. Når du sa" Jeg føler at å drepe meg selv, "har du virkelig mener det?" Hvis pappa sier: "Jeg var bare så frustrert..." det betyr at du kan sannsynligvis puster ut. Det betyr ikke at han ikke vil føle seg verre senere, men det betyr ikke at han ikke var alvorlig. Hvis pappa sier: "Jeg er bare lei av alt," som er mye mer alvorlig.
  • Spør om han / hun har en plan og / eller midler til å gjennomføre trusselen. Igjen, virker som noe du bør unngå å spørre, men likevel, dette er ikke en tid for å få sjenert eller nervøs - et liv står på spill. Hvis pappa er "lei av alt," spør: "Hvis du skulle egentlig gjøre det, vil du vite hvordan du ønsker å?" Igjen, er du prøver å vurdere hvor dødelig intensjon her er. Hvis pappa sier: "Jeg vil trolig bruke pistolen min," du må finne ut hvor pistolen er. Hvis det er låst i en pistol boks eller skap, er det ikke så alvorlig som om det er i nattbordet skuffen. Hvis det er i nattbordet skuffen, kan du gå og ta det andre steder. Men det er en alvorlig trussel, uansett hvordan du klippe det fordi pappa (A) har en plan (en pistol) og (B) har midlene (pistolen) til å gjennomføre trusselen. På den annen side, hvis pappa svarer med noe sånt som: "Å, jeg vet ikke. Kanskje piller? Noe smertefritt?" Dette er en mindre troverdig trussel. Han er vag på detaljene. Du kan trykke litt og spørre hva slags piller. Et svar som "Tylenol -. Mye av det Vi har en stor flaske med dem." er dårlig (han vet hva pillene han tenker på, og har nok på hånden). Noe sånt som: "Kanskje jeg har nok sovepiller og et par glass vodka...?" er ikke så ille (han er usikker på om han har nok til å gjøre jobben og hvilke piller han selv tenker på).
  • Spør om du kan be for ham / henne hvis du er en person av tro. Ta hans eller hennes hånd, og ber om at han / hun vil bli trøstet og finne en fred settling på ham / henne, og at du kan være til hjelp eller annen måte. Hold det kort - det handler ikke om en lang rant. Det handler om (A) sette din tro til å arbeide på et viktig tidspunkt for en person i nød, og (B) la dine foreldre vet hvor mye du elsker og ta vare på ham ved å tilby en svært intim gave. Det har effekten av beroligende ditt hjerte, og gjør deg, pluss det kan virkelig hjelpe dine foreldre å vite at din tro er å hjelpe deg å være sterk når han / hun ikke kan være.
 3. 3
  Være diskret. Ikke gå rundt familien din blabbing dette willy-Bulle. Du vil fornærme dine foreldre, og det vil legge press på ham / henne til å presentere en sterk fasade, både for resten av venner og familie og for deg. Ta bare de du kan stole på å holde betroelser inn i din.
 4. 4
  Ikke nøl med å fortelle hvis du føler at foreldrene er virkelig alvorlig. Dette ser ut til å gå i strid med trinnet over, men det er en vurderingssak fra din side som veien å gå. Ikke holde dette hemmelig hvis du mener dine foreldre er alvorlig - få hjelp fra resten av familien, venner, din pastor, en lege. Definitivt fortelle andre av foreldrene, uavhengig av levende arrangement (hvis de er skilt, separert, etc).
 5. 5
  Få hjelp. Hvis du mener dine foreldre er dødsens alvorlig om hans eller hennes trussel, gå til et annet familiemedlem med trusselen og frykten din, eller gå til en venn av familien eller en lærer. Noen vil være i stand til å få profesjonell hjelp for dine foreldre. Ikke vent. Hvis du ikke kan riste en dårlig følelse om dette, ta kontakt med noen raskt slik at en intervensjon har en sjanse til å jobbe.
 6. 6
  La foreldrene dine vet at du fortsatt se ham / henne som høye og sterke. Følelsen av at han / hun har mistet stående i øynene dine vil undergrave hans / hennes utvinning til en mer selvsikker og avslappet tilstand. Sørg for at dine foreldre vet at det er viktig for deg at han / hun er stolt av deg, godkjenner dine avgjørelser, etc. - bare den lille, hverdagslige ting som du gjør som et barn til en forelder.
 7. 7
  Aksepter at du ikke vil gjøre den endelige avgjørelsen her. Hvis en forelder er virkelig suicidal, betyr ingenting noen kan forhindre denne tragedien. Selv om du ser det kommer en lang vei av, det er bare så mye du - eller noen - kan gjøre. Denne avgjørelsen ligger til syvende og sist i en persons hender, og en alene. Hvis dine foreldre gjør denne tragiske beslutningen, ikke klandre deg selv, eller noen andre.

Tips

 • Hver by har en lokal krise linje. Kjenner nummeret for deg. Slå det opp på nettet eller i Gule Sider. Mange byer har en "211" nummer du kan ringe for lokale helse-og sosiale tjenester henvisninger, lik 411 for katalogen informasjon. De kan selv være i stand til å koble deg direkte til din lokale krise linje.

Advarsler

 • I tilfelle at du ikke er i hjemmet eller hvis du bor for langt unna til å hjelpe ham / henne, før du gjør beslutningen om å ringe 911, kaller andre familiemedlemmer først, helst en som bor i hjemmet med den suicidale forelder. Sørg for at du vet alt som har skjedd nylig, og tenke to ganger om å ringe 911 på en forelder som er svært beruset (med mindre du har ingen andre valg). Husk, kan politiet være innstilt på å arrestere noen, og hvis suicidal forelder er arrestert, spesielt i beruset tilstand, vil du mest sannsynlig få skylden, og risiko fremmedgjøring. Hvis du sender politiet til dine foreldre redning, huske å ringe anonymt, eller beg politiet om ikke å fortelle foreldrene dine at du har ringt dem. I noen tilfeller vil de fortelle ham / henne uansett, så vær veldig forsiktig før du får politi involvert.
 • Du kan ikke redde ham eller henne. Du kan bare vise bekymring og prøver hardt å la ham eller henne vet du høre ham eller henne. Du kan få profesjonell hjelp. Du kan være der for ham / henne. Men du kan ikke sette deg selv mellom dine foreldre og intensjonen om å ta hans / hennes eget liv dersom han / hun er fast bestemt på selvødeleggelse. Ikke klandre deg selv eller engasjere seg i "hva-hvis" hvis ingenting hjelper.