Wkeno

Hvordan slutte å la " shoulds " styre livet ditt

Har du tilbringer mye av livet ditt som forteller deg hva du "bør" gjøre? "Shoulds" er i ferd med plikt, vane, og verst av alt, andres forventninger. Leve et liv tenker du bør gjøre ting på er et liv halvparten bodde og fullt omringet av måtene ting burde være i stedet for hvordan ting er. Dette resulterer i frustrasjon, ulykkelighet, og aldri være fornøyd med deg selv.

Mens det er viktig å strebe etter å være den beste du kan være, er det også viktig å akseptere det som er, og å akseptere deg selv for den du er uten fargestoffer dette gjennom andre folks forventninger. Denne artikkelen antyder noen måter å bryte fri fra den ulykkelige verden av "shoulds", spesielt hvis du tenker "jeg burde gjøre X, Y, Z akkurat nå"...

Trinn

Hvordan slutte å la " shoulds " styre livet ditt. Skriv ned de tingene du synes du bør gjøre i dag, i morgen, neste uke.
Hvordan slutte å la " shoulds " styre livet ditt. Skriv ned de tingene du synes du bør gjøre i dag, i morgen, neste uke.
 1. 1
  Skriv ned de tingene du synes du bør gjøre i dag, i morgen, neste uke. Vær ærlig og dekke slike "shoulds" som "jeg burde gå ned i vekt", "jeg skal ha en bedre jobb", "jeg burde ha prøvd hardere i denne test "," Jeg skal slutte å være så negative "," Jeg skal lese mer "," Jeg skal bruke mindre tid på nettet "," jeg burde være mer organisert ", og så videre. Ikke hold tilbake på noen shoulds som for øyeblikket plage deg, tross alt, de dukker opp fordi de kjører deg akkurat nå.
 2. 2
  Les tilbake gjennom listen din. Denne gangen, spør deg selv det enkle spørsmålet: "Hvorfor skal jeg?" Sørg for å skrive ned det første svaret som kommer til tankene for hvert element på listen din. Poenget med denne øvelsen er å bringe deg til en bevisst tilstand av avhør din "shoulds", for å se så mye som mulig for deg selv, hvor opprinnelsen til disse bør forpliktelsene kommer fra, samt hvor viktige de egentlig er i den større sammenhengen.
 3. 3
  Reflektere over de svarene du har gitt. Noen av svarene kan godt sjokkere deg, som et svar på "Hvorfor skal jeg gå ned i vekt" vesen "fordi jeg er stygg og unlovable". Som forteller deg ganske mye mer om hva som ligger bak det burde enn bare et tilfelle av mangler å spise mindre, det er noe som tyder på at du har store problemer med selvbildet mitt i forhold til å ikke være i stand til å elske kroppen din, og ikke vil gi det næring med elsker. Som for et svar som bringer en annen person inn i likningen, for eksempel "Fordi mine foreldre / lærer / sjef / redaktør sa jeg burde", dette viser at forventningen er fra et annet sted og ikke fra deg. Med et svar som dette, er det på tide å spørre deg selv hvis melodi danser du til, og om du har en vane for å tillate deg selv å bli påvirket på denne måten, og dermed miste din egen følelse av selvtillit og perspektiv.
 4. 4
  Forstå hva som ligger bak en "bør". Når du forteller deg selv (eller andre for den saks skyld) at du "bør" gjøre noe, er hva du egentlig gjør uttrykker en motvilje mot å lage en sårt tiltrengt forandring i livet ditt som innebærer at du er i kontroll over både endringen, reisen, og utfallet. "Shoulds" også maske frykt og - frykt for forandring, frykt for å mislykkes, og skyldfølelse for ikke å leve opp til andres forventninger. Sannheten bak alt dette er at en "bør" tenkemåte holder deg tilbake, mens på samme tid er en underbevisst anerkjennelse av at du gjør gale ting ved deg selv, men du er ikke villig til å endre den... ennå.
 5. 5
  Tillat deg selv muligheten for å endre og fremover i den retningen du vil heller være å ta. Tilbake til listen du opprettet tidligere. Denne listen sier mye om den personen du heller vil være, den som er inni deg som venter på å skinne, så vel som den som ønsker å kaste bort andres forventninger, og lage din egen i stedet. Denne gangen går ned listen og skrive det med: "Hvis jeg virkelig ville, kunne jeg...". Denne enkle skifte i tenkningen vil forvandle din fokus fra å være et offer for "bør" til å bli styrket av å være en beslutningstaker klar til å gjøre nødvendige endringer. Andre spørsmål du kan stille deg selv er:
  • Det som betyr noe virkelig for meg akkurat nå?
  • Som jeg tror virkelig er verdt å ta råd fra / blir inspirert av? Alle andres ord er rett og slett skravling.
  • Hvordan ønsker jeg å leve mitt liv? Hva er mine verdier?
  • Er disse forventningene jeg legger på meg selv kommer til å få til de endringene jeg ønsker å se i verden? Finnes det en bedre måte enn dette? (Så grip den!)
 6. 6
  Bli aktiv. Når du har endret tilnærming fra bør å kunne, gjøre det. Tenker alene gjør ikke ting til å skje, men som din "bør"-syndrom har vist, kan det stoppe deg fra å aktivt gjøre noe for å forbedre ditt liv. Avslutt ting og begynne å gjøre de tingene som du kan gjøre, jo mer du tenker på å gjøre det, jo mer du kompliserende det, så hopp inn og prøve. Satt noen tidsfrister for både å ta en avgjørelse, og for å gjøre ting du kan gjøre.
 7. 7
  Praksis takknemlighet og aksept. Å være takknemlig for det du har i livet og akseptere av de talenter og evner du har nå er en glimrende måte å jage av "bør"-syndromet. Prøv å være takknemlig for noe hver dag og la det strømmen tilbake i hele følelse av velvære. Akseptere at enkelte ting ikke kan endres, og bare prøve å endre dem som du selv kan påvirke.

Tips

 • Et liv fylt med bør kan skape mye stress og angst. Du vil aldri få en følelse av tilfredshet, fordi det alltid vil være en annen "bør" som må være ivaretatt, og du vil ikke føle stand til å ignorere det fordi du ikke har innsett hvor gjennomgripende den er. Gjort ovenfor øvelsen vil gi deg frihet som trengs for å bedømme din skulle stemmen og for å finne den som ønsker.
 • Hvis du har en lang liste, bare ta det én etter én. Begynn med å gi slipp på de som ikke tilhører deg. Det er en hverdagslig prosess og vil være en levetid på å endre din tenkning fra negativ til positiv. Du vil lære å stole på deg selv, din egen tro og verdier ved å bli kvitt disse "shoulds" og erstatte dem med "jeg vil...."
 • Ta en stor vaner endring av gangen og prøv å endre den gradvis, innføre nye sunnere matvarer sakte litt om gangen over uker er mer effektiv enn plutselig å endre kostholdet. Også mye lettere på fordøyelsen. Samme med andre vaner. Du kan ha grunner for dine eksisterende vaner som krever å bli behandlet for hver enkelt.
 • Hvis du har gjentatte ganger forsøkt å endre en vane, og den nye vanen aldri pinner, stoppe og finne ut hvorfor før bare å slå hodet på en murvegg med den nyeste dietten, tidsstyring tidsplan eller hva.

Advarsler

 • Unngå passerer shoulds videre til andre. Dine forventninger for andre kan være så negative og hindrer på andre som de er for deg. Godta folk for hvem de er, ikke hva du vil heller de var, og arbeidet med det.

Ting du trenger

 • Notisblokk og penn
 • Journal for å holde deg på sporet med dine egne mål og drømmer