Wkeno

Hvordan redde et skred offer

Det kan skje på et øyeblikk. Ett minutt du snøscooter eller på tvers av en skråning med en venn, nyte naturen og den friske fjelluften, da plutselig et skred tårer bakken ut fra under deg. Du er i orden, men vennen din er ingensteds å bli funnet. Hvis noen er begravet i et snøskred, er tiden dyrebar. Du må forsøke å redde offeret umiddelbart, fordi da redningsmannskaper ankommer, er det som regel for sent.

Trinn

Hvordan redde et skred offer. Sørg for at faren har passert før vi går i snøskred skråningen.
Hvordan redde et skred offer. Sørg for at faren har passert før vi går i snøskred skråningen.
 1. 1
  Se offeret. Så snart noen blir fanget i et snøskred, prøv å spore deres vei. Ikke ta øynene fra dem. Hvis personen forsvinner under snøen, legg merke til hvor du sist så dem, og fortsette å se nedover for å se om de gjenoppstår.
 2. 2
  Sørg for at faren har passert før vi går i snøskred skråningen. Hvis du følger riktig snøskred sikkerhet teknikker, må bare én person være i faresonen om gangen. Sørg for at skredet har stoppet helt før andre inn i skråningen.
 3. 3
  Scan overflaten av sneen. Raskt se etter noen tegn til offeret. Noen ganger kan en ski tips eller klesplagg vil være like over overflaten. Hvis personen var bærer et skred ledningen, se etter det.
 4. 4
  Bruk snøskred beacons hvis tilgjengelig. Hvis offeret har på seg nødpeilesender, kan du være i stand til raskt å finne ham eller henne.
  • Slå nødpeilesendere inn mottaksmodus. Alle medlemmer av partiet bør bytte sine beacons for å "få" modus for å forsøke å finne den begravde personen.
  • Fortsett til stedet hvor offeret ble sist sett.
  • Søke etter et signal.
  • Raskt bevege seg i den retning i hvilken signalet er sterkest. Gå 10-15 meter i én retning. Hvis signalet svekkes, raskt gå i motsatt retning. Følg signalet så lenge det holder får sterkere til du kan finne offerets posisjon.
 5. 5
  Lytt etter den personen. Hvis personen er bevisstløs, vil han eller hun sannsynligvis prøve å rope. Med jevne mellomrom stopper for bare noen få sekunder og lydløst lytte etter svake lyder under snøen. Avhengig av dybden av begravelse, husk at du ikke kan være i stand til å høre dem.
 6. 6
  Sondere området hvor offeret er sannsynlig å være. Hvis offeret hadde på seg et fyrtårn, bruk snøskred prober å undersøke området der signalet er sterkest. Ellers begynne sondering der du sist så offeret og flytte nedover derfra. Probe områder der den største mengden av snø ble avsatt først. Hvis flere redningsmenn er tilgjengelige, lufte ut logisk å maksimere effektiviteten.
 7. 7
  Marker offerets posisjon. Når offeret er funnet med en sonde, la proben i snøen som en veiledning. Legg merke til dybden av begravelse.
 8. 8
  Spade strategisk. Hvis offeret er begravet ganske dypt i snøen, må du grave et stort hull for å få på ham. Som regel vil hullet må være minst så stor som kvadratet av den til overdekning (det vil si, hvis offeret er begravd 5 fot under overflaten, ville hullet må være 5 meter bred x 5 meter lang ). Begynne å grave nedoverbakke fra sonden, og kaste snøen nedoverbakke.
 9. 9
  Grav så raskt som mulig. Hvis du har flere redningsmenn, ikke får i hverandres måte ved all graving på en gang. I stedet maksimere vehastighet ved å ta skift. Når en person begynner å bli trett, skal han hvile og en annen person skal ta hans plass.
 10. 10
  Avdekke offerets hode først. Så snart du kan se offeret, prøv å frigjøre hodet. Kvelning er den primære årsaken til død i snøskred, så det er viktig å få personen puste så raskt som mulig. Begynn HLR, hvis nødvendig, umiddelbart etter å avdekke personens hode og bryst.
 11. 11
  Sende noen for å få hjelp umiddelbart etter at offerets hode er avdekket. Hvis offeret ikke kan bevege seg på egen hånd, må du ikke forsøke å flytte ham med mindre det er absolutt nødvendig. Han kan ha brukket bein og indre skader.

Tips

 • Hvis det er flere ofre, forsøke å grave ut de som er begravet nærmest overflaten. De har høyest sjanse for å overleve, og du kan raskere gå videre til andre.
 • Hvis du har en mobiltelefon eller radio, ringe etter hjelp, men ikke sende potensielle redningsmenn vekk fra åstedet før offeret er avdekket.
 • Hvis skred prober ikke er tilgjengelige, kan skistaver brukes i stedet. Husk at staver er ikke like effektive som prober fordi de ikke er så lang.
 • Offerets sjanse til å overleve er langt større dersom hans eller hennes følgesvenner er opplært i bruk av redningsutstyr. Alle som ventures i potensielle snøskred soner bør ta et skred sikkerhetskurs. Dette vil også hjelpe folk til å unngå skred.
 • Hvis du er fanget i et snøskred, er det et par ting du kan gjøre for å øke din sjanse til å overleve. Se Hvordan overleve et skred for detaljer.
 • Det finnes en rekke teknikker for sondering som kan brukes, og den mest grundige og en effektiv å utnytte vil bli diktert av antallet redningsmannskaper dere har tilgjengelig. Se Kilder og henvisninger for mer detaljert informasjon.
 • Hvis ingen spader er tilgjengelig, bruker snowboard, ski, eller noe annet som kan hjelpe deg raskt fjerne snø.

Advarsler

 • Det er vanlig for offeret å lide av traumer som beinbrudd. Være forberedt på å håndtere noen kan ha flere skader og må utføres.
 • Prøv å være helt sikker på at skredfaren er passert før vi går i snøskred skråningen. Hvis flere ofre er gravlagt i en etterfølgende snøskred, er sjansen for å spare noen mindre og mindre.
 • Se etter forstyrrelser i snøen som et lite område av sammenraste rusk og snø. Dette kan være et tegn på bevegelse av noen fanget under.
 • Ikke vent for redningsmenn eller sende noen for å få hjelp. Tiden er dyrebar - overlevelsen faller kraftig etter å ha blitt begravet bare 15 minutter - og så mange som mulig bør umiddelbart bidra i søk og redning.

Ting du trenger

 • Rescue sjømerker
 • Spader
 • Avalanche sonder