Wkeno

Hvordan ta acidophilus probiotika

Acidophilus er en samlebetegnelse for en rekke av probiotika som iverksettes for å hjelpe fordøyelsen. Det er en probiotisk, eller en mikro-organisme, som er innført i et legeme, via kosttilskudd eller mat, for å forlenge fordeler til vertsorganismen. Betegnelsen "acidophilus" refererer vanligvis til en organisme kalles "Lactobacillus acidophilus", som finnes naturlig i den menneskelige munn, fordøyelsessystemet og vagina. Det hindrer skadelige mikroorganismer fra forming i gastrointestinal (GI) tarmkanalen og skaper laktase, et enzym som bidrar til å fordøye melk. Dette probiotiske brukes til å hjelpe folk med laktose intoleranse, irritabel tarm syndrom (IBS), gjær infeksjoner, diaré og mer. Les mer for å finne ut hvordan du kan ta acidophilus probiotika.

Trinn

Hvordan ta acidophilus probiotika. Se etter følgende attributter i dine acidophilus probiotika.
Hvordan ta acidophilus probiotika. Se etter følgende attributter i dine acidophilus probiotika.

Velge en acidophilus probiotiske

 1. 1
  Se etter følgende attributter i dine acidophilus probiotika:
  • Se på dosering. De fleste leger anbefaler en dose på 2 milliarder kolonidannende enheter (CFU) per dag, hvis du tar et supplement.
  • Se på den type supplement. Pulver kan være utsatt for forurensning fordi de ofte er utsatt for luft og en skje eller øse, hvilket gjør dem mindre effektive. Du kan ta dem fryse-tørket i tablett-eller kapselform.
 2. 2
  Spør lege eller apotek før du tar en acidophilus produkt. Noen kosttilskudd er laget med mer enn en stamme av acidophilus som kanskje ikke er kompatible. De vil være i stand til å fortelle deg hva som har vist seg å være den mest effektive supplement for din tilstand.

Behandling for laktoseintoleranse

 1. 1
  Spis 4-8 oz. av fettfri yoghurt hver dag. Se etter en etikett som sier "aktive yoghurt kulturer", som inkluderer acidophilus og Streptokokker thermophilus. Frossen yoghurt og pasteurisert yoghurt vil ikke høste de samme GI fordeler.
  • Disse kulturer blir produsert under gjæringsprosessen, og de hjelper konvertere laktose til melkesyre når den er fordøyd. De kan hjelpe deg å fordøye andre melkeprodukter til en viss grad. Yoghurt med fett i det tar lengre tid for magen å fordøye, noe som betyr at du kan ikke få alle de gastrointestinale fordeler.
  • Selv om acidophilus yoghurt kan bidra til å behandle laktose intoleranse, er det ikke en kur. Andre tiltak, som å ta laktase enzymet kosttilskudd eller legge laktase til melk, kan være mer effektive.

Behandling for IBS

 1. 1
  Unn deg irritabel tarm syndrom med acidophilus probiotiske i 6 uker. Velg en probiotiske supplement, for eksempel Proviva eller Lacteol Fort, som inneholder levedyktige frysetørrede bakterier arter inkludert Lactobacillus, bifidobacteria og streptokokker. Dette kan tas i drinken eller kapselform, så lenge du tar et supplement som inneholder 10 milliarder CFU av Lactobacillus acidophilus to ganger per dag.
  • Acidophilus bakterier koloniserer i tykktarmen. Det kan bidra til å reparere skader på grunn av IBS, og det kan bidra til å kontrollere diaré og forstoppelse.
  • Tar acidophilus kan føre til ytterligere gass eller diaré for de første dagene av behandlingen. Dette bør gå bort og ende opp med å redusere gass etter at kroppen justerer. Se en lege hvis du har diaré i mer enn to dager, og avslutte bruken av supplement.

Antibiotikabehandling

 1. 1
  Ta en acidophilus supplement inneholder Lactobacillus GG to dager etter å ha gått på et kurs av antibiotika. Antibiotika dreper både skadelige og vennlige bakterier. Du kan recolonize den gode bakterier ved bruk av minst 20 milliarder CFU per dag, i et produkt slik som Culturelle.
 2. 2
  Ta acidophilus 2 timer før eller etter at du tar en antibiotika pille. Antibiotika redusere effekten av de aktive kulturer, så vakler dem med andre piller vil hjelpe.
 3. 3
  Unn antibiotika-diaré hos barn med bruk av Lactobacillus GG. Snakk med legen din før du gir barnet ditt 20 milliarder CFU av et produkt som Culturelle, mens de er på antibiotika.

Reisediaré behandling

 1. 1
  Velg en acidophilus merke som brytes ikke ned under normale temperaturer, som de fleste acidophilus gjør. Hvis du ikke finner en, må du lagre dem i kjøleskapet, i en kjøligere eller i nærheten av et klimaanlegg.
 2. 2
  Ta 2 milliarder CFU av en Lactobacillus GG supplement, som culturelle, for hver dag med reise, for å forhindre reisediaré. Kjøp kapsler som lett kan bli gjemt bort i bagasjen.

Immunsystem behandling

 1. 1
  Finn en acidophilus supplement som inneholder både Lactobacillus plantarum og Lactobacillus paracasei.
 2. 2
  Ta 1 milliard CFU per dag for å forebygge forkjølelse. Acidophilus kan ikke være egnet for folk med allerede sterkt nedsatt immunforsvar, for eksempel mennesker med kreft, HIV eller andre forhold.

Gjær infeksjon behandling

 1. 1
  Ta acidophilus som inneholder aktive Lactobacillus kulturer. Acidophilus kan tas oralt eller med stikkpiller.
  • Ta 1 til 2 tabletter, for eksempel Gynoflor. Disse tablettene skal inneholde minst 10 millioner CFUs per tablett og 0,3 mg estriol. Ta denne dosen i 6 dager, eller i henhold til pakken instruksjoner.
  • Bruk en vaginal stikkpille, for eksempel Vivag, som inneholder 100000000-1000000000 CFUs. Sett den to ganger daglig i 6 dager.
  • Noen hjemme rettsmidler foreslår å ta acidophilus yoghurt og gjør en douche å kurere en gjær infeksjon. De fleste leger er enige om at oral kosttilskudd og matvarer bør brukes muntlig, og du bør bruke acidophilus formler som er spesielt formulert for innføring i vagina.

Tips

 • Forhøre deg med legen din for hvordan best å ta acidophilus, hvis du eller dine barn lider av ulcerøs kolitt, rotaviral diaré, nekrotiserende enterokolitt, kolikk eller lunge infeksjoner.
 • Studier har vist at acidophilus melk er ikke gunstig for å behandle laktose intoleranse. Dette er fordi de acidophilus kulturene arbeide hovedsakelig på tykktarmen, ikke tynntarmen, som er der laktose oppsluttes.
 • Vær oppmerksom på utløpsdatoer på alle dine acidophilus produkter. De aktive kulturer vil dø og være mindre effektive, hvis de brukes etter de angitte datoer.
 • Konsultere legen din før du tar kosttilskudd, spesielt hvis du blir behandlet for allergi, gastrointestinale forstyrrelser eller vaginale infeksjoner.
 • Probiotika må ikke forveksles med prebiotika, som vanligvis er kilder til løselig fiber som også hjelpe til med fordøyelsen.
 • Du må kanskje eksperimentere med ulike acidophilus kosttilskudd før du finner en som fungerer best for ditt system. Du kan finne de beste alternativene ved å snakke med en farmasøyt.

Advarsler

 • Ikke ta acidophilus dersom du bruker Sulfasalazine for ulcerøs kolitt. Studier har vist der er en bivirkning.
 • Rådfør deg med en lege før du tar acidophilus hvis du er gravid eller ammer.
 • Bivirkninger av å ta acidophilus inkluderer gass, diaré og kvalme.