Wkeno

Hvordan ta melatonin

Melatonin er et naturlig hormon som styrer kroppens indre klokke. Det fungerer ved å aktivere visse kjemiske reseptorer i hjernen som oppmuntrer søvn. Dermed kan det hjelpe folk som har problemer med å sove. Som mennesker alder, deres melatonin nivåer naturlig falle, som er en av grunnene til at eldre mennesker ofte ikke nyte en lang natts søvn så ofte som de brukte til da de var yngre. På en typisk dag, stiger ditt melatonin-nivået når du nærmer deg din vanlige sove tid. Du kan kjøpe melatonin på apotek i USA, men i Storbritannia er det fremdeles et reseptbelagt legemiddel. Men det er mange steder på nettet hvor du kunne kjøpe den. For eksempel kan du kjøpe det fra en amerikansk nettside og få den sendt over til Storbritannia, men sørg for at du gjør din forskning i å velge en anbefalt / klarert nettsted. Også være sikker på ikke å krenke din områdets maritime regelverket, betale en bot for å prøve å importere en kontrollert substans er en mye heftig konsekvens enn å håndtere urolige søvn.


Melatonin er tatt som et sovne, for jet lag forebyggelse eller annet bruk.

Trinn

Hvordan ta melatonin. Vent med å ta melatonin inntil 20-30 minutter før du normalt ville sovne.
Hvordan ta melatonin. Vent med å ta melatonin inntil 20-30 minutter før du normalt ville sovne.

Melatonin for søvn

 1. 1
  Vent med å ta melatonin inntil 20-30 minutter før du normalt ville sovne. Du må kanskje eksperimentere til du finner den beste tiden å ta melatonin før du legger ned i sengen. Etter din Circadian Rhythm (kroppens naturlige søvnsyklus innenfor hver 24-timers periode) vil i stor grad øke sjansene for en vellykket natts søvn.
  • For å hjelpe med å sovne, er en sublingual form (som vil gå direkte inn i blodet) anbefales. A 1 milligram (mg) dose sublingual melatonin bør hjelpe deg å sovne. Større doser kan tas om nødvendig, men kan gjøre deg groggy dagen etter.
  • For å sikre sove gjennom hele natten, prøve å ta en standard oral eller time-released dose. En dose på 0,2 til 10 milligram er typisk.
 2. 2
  Det anbefales å slå av lyset når du har tatt melatonin, som lys reduserer produksjonen av melatonin.

Melatonin for jet lag

 1. 1
  Ta 1-3 milligram sublingual eller standard oral melatonin for første par netter på sengen tid i den tidssonen du er på reise i. Den økte hormonnivåer vil hjelpe nullstille kroppen klokke raskere. Det er også anti-jetlag rettsmidler som kombinerer melatonin med andre stoffer for rask og effektiv lindring.

Melatonin for kreftforebygging

Studier har antydet at å øke melatonin nivåer kan være i stand til å bidra til å forebygge kreft, spesielt brystkreft.

 1. 1
  Ta 0,1 til 3 milligram daglig ved sengetid.

Advarsler

 • Hvis du våkner opp midt på natten, ikke ta melatonin for å gå tilbake til hvilemodus. Gjør du det vil kaste av din indre klokke. Melatonin bør kun tas i ditt vanlige sove tid.
 • Ikke bruk flere metoder for sovne medisiner samtidig.
 • Husk at melatonin er, i henhold til FDA, "IKKE ment å diagnostisere, behandle, behandle eller forebygge sykdom."
 • Bruk sunn fornuft før du tar noen av stoffene som er ment å påvirke atferd. For eksempel, hvis en Naval Aviator trenger å sovne raskt for å få en full natts søvn før en flytur neste morgen, sove hjelpemidler som melatonin er, faktisk, på No-Fly liste hvis tatt innen 24 timer etter pilotering en Flyet mindre godkjent av en passende Flight kirurg. Du kan ikke bli fanget, men hvis noe gikk galt i flyet og du narkotika-testet positivt for melatonin, kan du lett få store problemer hvis stoffet ikke var godkjent på forhånd. Moralen er: Bruk sunn fornuft, og hvis du er i tvil, spør en lege eller overlegen før du tar noen medisiner, supplement eller narkotika.