Wkeno

Hvordan slutte å ha mareritt

Drømmer kan være morsomt, men ikke hvis de blir til mareritt. Her er alt du trenger å vite for å slutte å ha disse skremmende mareritt!

Trinn

Hvordan slutte å ha mareritt. Finn et lykkelig sted.
Hvordan slutte å ha mareritt. Finn et lykkelig sted.
 1. 1
  Finn et lykkelig sted. Du trenger ikke å bokstavelig talt hele verden, og finne et lykkelig sted. Du kan lage en opp, eller basere det på et fint sted du har vært på. Uansett hva eller hvor det er, bare sørg for at det er rolig og avslappende. Pass også på at du ikke forteller noen som du ikke vil vises der hvor det er, eller annet de vil dukke opp i drømmen din, og rotet ting opp. For bedre å visualisere lykkelig sted i drømmene dine, tegne et bilde.
 2. 2
  Tenk glade tanker. Rett før sengetid, tenker på ekstremt glade og hyggelige ting skjer med deg, som å fly i skyene. Du bør også tenke deg selv i din lykkelig sted å ha det gøy. Så snart noe dårlig begynner å skje, tvinge deg selv våken. Snart vil de dårlige tanker forsvinner.
 3. 3
  Snakke med noen om dine drømmer. Finn noen som du stoler på, og forklare dine drømmer. Også forklare dem hvorfor de skremme deg. Bare la dine følelser ut gjør ting bedre. Du kan skrive dette i en drøm journal, men vær oppmerksom på at noen ganger hjelper det å forklare det til noen som du vet er å lytte. Noen mennesker kan komme unna med å snakke med et fugleskremsel, mens andre trenger noen som dypt forstår temaet og gir tilbakemeldinger. Se hva som fungerer for deg, og regelmessig forklare dine mareritt til denne personen. Etter en stund, bør de gå bort.
 4. 4
  Forsøk på å manipulere din mareritt. Noen mennesker er bedre på dette enn andre. Se om du kan gjøre visse ting skjer i drømmene dine, og når du blir god på dette, bør du være i stand til å gjøre skremmende ting går unna. Ikke bli frustrert med dette, fordi det kommer raskere for noen mennesker enn andre. Slapp av og ta deg god tid.
 5. 5
  Slapp helt av. Nightmares kan også være forårsaket av, for eksempel lurer på om du vil få en jobb eller ikke. Gi slipp på dine bekymringer, og begynne å ha lykkelige drømmer igjen. Du kan slappe av enten meditere, eller å ha en fin dag på stranden. Bare sørg for at det er et rolig område hvor du kan slappe av og.

Tips

 • Ikke se noe med scener av vold eller skumle filmer før sengetid.
 • Ikke se på skumle bildene før sengetid eller se eller høre noe skummelt.
 • Ha en person du kan snakke med i midten av natten. Du kan ringe noen eller har noen i huset ditt.
 • Beholde og vedlikeholde en drøm Journal, selv etter at marerittene stoppe.
 • Har dine foreldre eller eldre bror eller søster å snakke med, eller noen som du alltid kan stole helt. Kanskje du kan be dem om hjelp når du våkner opp midt på natten. Å ha en forelder å klemme når du er redd hjelper alltid!
 • Prøv å snakke med forskjellige folk, og se hva som fungerer best for deg.
 • Prøv å ikke tenke på skremmende ting som du tror kan skje.

Advarsler

 • Hvis marerittet ikke stopper etter en måned, bør du søke legehjelp. Du kan være å ha mareritt fordi noen nær hadde dødd, og i dette tilfellet, er det veldig vanskelig å komme over det. Hvis du stadig har problemer med å komme over noe i livet ditt, og du konsekvent har mareritt om emnet, snakk med en profesjonell. De kan hjelpe deg.