Wkeno

Hvordan slutte å tenke for mye

Det er en gylden regel å tenke før du snakker, men du kan støte på problemer når du tenker så mye at du ikke klarer å handle, eller tenke deg inn i en tilstand av ukontrollerbar angst. Er du ute etter en måte å slutte å tenke for mye?

Trinn

Hvordan slutte å tenke for mye. Aksepter at du tenker for mye.
Hvordan slutte å tenke for mye. Aksepter at du tenker for mye.
 1. 1
  Aksepter at du tenker for mye. Akkurat som å spise, er å tenke noe vi må gjøre for å overleve, så det er noen ganger vanskelig å bedømme når du gjør for mye av det. Men det er flere røde flagg som du gjør for mye tenkning for ditt eget beste. Her er noen av dem:
  • Er du fortært av den samme tanken om og om igjen? Er du ikke gjør fremskritt ved å tenke på denne tingen? I så fall kan dette være et tegn på at du bør gå videre.
  • Har du analysert samme situasjon fra en million vinkler? Hvis du har funnet altfor mange måter å se noe før du bestemmer deg for hvordan du skal opptre, kan du bli å være mot sin hensikt.
  • Har du vervet hjelp av dine tyve nærmeste venner i å tenke på en bestemt ting? Hvis ja, så er det på tide å innse at du bare kan be om så mange meninger om den samme ideen før du kjører selv gal.
  • Er folk stadig fortelle deg å slutte overthinking ting? Har folk erte deg for grublende, å være en filosof, eller stirrer ut av regnfull vinduer hele tiden? I så fall kan de ha et poeng.
 2. 2
  Lær å gi slipp på tankene dine. Når du har akseptert at du har en tenkende problem, er det viktig å lære å la disse niggling tanker går. Dette vil ta praksis, men vil være verdt det til slutt. Her er noen gode måter å gi slipp på tankene dine:
  • Meditere. Hvis du føler at du ikke vet hvordan du skal slutte å tenke, må du lære hvordan det er å "la gå" av dine tanker, slik at det er noe du kan gjøre med vilje. Tenk deg at tenkning er som å puste, du gjør det hele tiden, uten å tenke over det. Men hvis du må, kan du holde pusten. Meditere vil hjelpe deg å lære å frigjøre tankene dine.
  • Utøve. Kjøre eller gå kraftig kan hjelpe deg å ta tankene bort fra alle disse irriterende tanker og å fokusere på kroppen din. Deltakelse i noe spesielt aktive, som power yoga eller strandvolleyball, vil ha deg så fokusert på kroppen din som du ikke vil ha tid for dine tanker.
  • Si dine ideer høyt. Når du har sagt alt høyt, selv om du snakker med deg selv, har du begynt prosessen med å slippe taket.
  • Be om råd. Du har kanskje brukt opp din egen tenkning makt, men noen andre kan være i stand til å tilby et annet perspektiv som gjør beslutningen klarere. Dette kan bidra til å gi slipp på dine urovekkende tanker.
 3. 3
  Organiser dine ideer. Når du gir slipp på noen av dine tanker, kan du tøyle de gjenværende. Organisere dine ideer kan hjelpe deg å ta beslutninger, erkjenner dine prioriteringer, og har en bedre følelse av hva tanker å unngå. Her er noen gode måter å organisere dine ideer:
  • Lag en praktisk liste over ting som plager deg. Enten du skriver på papir eller en datamaskin, bør du først definere et problem, skriv ned dine alternativer, og deretter liste opp fordeler og ulemper for hvert alternativ. Å se dine tanker foran deg vil også hjelpe deg å slutte å sykle gjennom dem i hodet ditt. Når du ikke kan komme på noe mer å skrive, har tankene dine gjort jobben sin, og det er på tide å slutte å tenke.
   • Hvis lage en liste fortsatt ikke hjelpe deg å ta en beslutning, ikke vær redd for å. Hvis to eller flere alternativer synes like tiltalende, tenker mer ikke vil gjøre ting tydeligere. Dette er når du bør lytte til noe dypere.
  • Hold en dagbok av de tingene som plager deg. I stedet for dvelende over dine mest vedvarende tanker, notere ned alle de tingene du tenker på hver dag. På slutten av en uke, gå over hva du har skrevet og noterer de tingene som plager deg mest. Du trenger å forholde seg til dem først.
  • Har en to-do liste. Lag en liste over alle tingene du må gjøre på en bestemt dag. Med mindre "grubling" er på listen over prioriteringer, vil dette tvinge deg til å se at du har viktigere ting å gjøre enn å sitte rundt grublet betydningen av universet!
 4. 4
  Handle. På dette punktet har du brukt vett og forstand, har du lyttet til magefølelsen din, og du har fått en ny mening. Nå må du være modig. Odds er, hvis du tenker for mye, er det fordi frykten får det beste av deg, og du ikke ønsker å rote opp. Men det kommer et punkt hvor du må "fisk eller klippe agn"! Her er noen gode måter å handle mer og tenke mindre:
  • Være sosial. Omgir deg med folk du elsker vil holde deg å snakke mer og tenke mindre.
  • Bli med i en klubb eller prøve en ny aktivitet. Dette vil holde deg fokusert på oppgaven, for eksempel bowling eller strikking.
  • Les mer. Med fokus på tankene til andre mennesker vil ikke bare gi deg innsikt, men vil holde deg fra å tenke på deg selv for mye.
   • Lese biografier av inspirerende menn og kvinner "av action" kan inspirere deg til å se at bak enhver stor tanke, det er en like stor handling.
 5. 5
  Leve i øyeblikket. Når du har løst den tenkende prosessen, og tatt affære, fokusere din bevissthet på her og nå. Ditt sinn vil bli fristet til å pore over avgjørelsen din, slik at du tviler på deg selv og bekymring, men det som er gjort er gjort. Her er noen gode måter å leve i øyeblikket og å slutte å bekymre deg og begynne å leve:
  • Hver dag, lage en liste over minst fem ting du er takknemlig for. Dette vil gjøre deg fokusere på mennesker og ting i stedet for tanker.
  • Ta i en vakker utsikt så ofte du kan. Dette vil gjøre at du setter pris på den verden du lever i stedet for alle disse plagsomme tanker.
  • Setter pris på vakker musikk. Lytte til en flott sang kan gjøre deg i kontakt med verden utenfor ditt eget hode.

Tips

 • Når du føler deg overveldet med tanker, ta deg tid til å slappe av og analysere før paralysere.
 • Som du tror, ​​ikke selv deprecate. For å gjøre dette eskalerer angst og spiraler tenkning. Bli komfortabel med situasjoner som slutter og spørsmål besvart på en måte som kanskje ikke er det du ønsker. Håndtere denne skuffelsen ved å la gå. Mantra "Det er over, og jeg fikk ikke min vei. Jeg vil overleve." For å bruke overleve gjør det høres liv eller død. Du vil le fleste ganger fordi du vil innse hvor trivielt saken og hvor mye press du var å sette på deg selv.
 • Være nøytral, og bruke hjernen for å formidle informasjon effektivt. Sinnet og handling prosessor vil fungere effektivt når hormonelle endringer og adrenalinet strømme er minimal.
 • Husk å være stolt over å være en tenker. Du prøver ikke å gi deg selv en personlighet makeover - du bare prøver å gjøre din tenkning vane mer håndterlig.
 • Ta en hyggelig varmt boblebad med stearinlys og bare slappe av, det hjelper mye!
 • Tenkning er en prosess som kan bringe dårlige eller gode intensjoner. Bruk dine tanker kun for gode intensjoner, det vil gjøre deg til en bedre person.