Wkeno

Hvordan være en god vegetarisk gjest

Livsstil for vegetarianere i alle sine varianter kan være forvirrende for andre. For en ikke-vegetarisk vert / ess kan det virke overveldende å utarbeide en akseptabel vegetarisk måltid. Som for enhver gjest, er det do 's and dont er som kan hjelpe deg med å være en positiv del av arrangementet, i stedet for gjesten som aldri vil bli invitert igjen.

Trinn

Hvordan være en god vegetarisk gjest. Husk at selv for folk som liker underholdende, det er ikke lett.
Hvordan være en god vegetarisk gjest. Husk at selv for folk som liker underholdende, det er ikke lett.
 1. 1
  Husk at selv for folk som liker underholdende, det er ikke lett. Gjør det målet ditt å gjøre ting så enkelt som mulig for din vert / ess, og det inkluderer hva du kan forvente på innkvartering av kosttilskudd restriksjoner.
 2. 2
  Tilby å bidra til å forberede måltidet. På denne måten blir det ingen forvirring.
 3. 3
  Så snart som mulig etter å ha mottatt invitasjonen, la din vert vite at du er vegetarianer, og hva det betyr for kostholdet ditt. Du kan føle ungracious å gjøre det de første gangene, men det er bedre å snakke opp og la henne til å planlegge for deg, enn å la henne eller ham gå gjennom store problemer å gjøre retter du ikke vil være i stand til å spise!
 4. 4
  Tilby å ta en vegetarisk hovedrett / Entrée om verten er tvilsomt at du får nok mat. Hvis tilbudet er godt avvist og verten / ess ber om en oppskrift fra deg, sørg for at det er en enkel en som ikke krever lite kjente ingredienser.
 5. 5
  Hvis noen spør om vegetarisme (og de ​​vil), høflig si at du vil bli glad for å snakke med dem one-on-one når måltidet er ferdig. En ting å huske på: du er ikke der for å "konvertere" noen! Hvis noen er virkelig spør ut av interesse, kan det være lurt å diskutere det. Hvis du føler en annen gjest er bare lokkemat deg, prøv å svare at du "bare ikke liker kjøtt". Du kan også sammenligne det til hvordan alle har mat som bare ikke gjøre det for dem. Dette svaret er ikke reaktivt, og bare en hissig idiot ville argumentere med dine smakspreferanser. Lagre politikk eller etikk for de som virkelig har lyst til å høre dem.
 6. 6
  Si: "Jeg har gjort beslutningen som er riktig for meg, men jeg prøver ikke å si hva som er rett eller galt for noen andre".
 7. 7
  Prøv å være raus med kritikk. Hvis noen skulle være så frekk som å kritisere din livsstil på noen måte, la det gå allernådigst. Resten vil tenke høyt av deg for ikke å la uhøflighet ødelegge arrangementet.
 8. 8
  Skriv en takk notat til verten, innen et par dager.

Tips

 • Husk at en invitasjon til noens hjem er en gave.
 • Selv om du ender opp med å ikke spise godt, fokusere på andre aspekter av samlingen. Du vil komme til å spise hva du vil når du forlater.
 • Hvis verten / ess høres interessert, ta med en vegetarisk kokebok som en vertinne gave.
 • Vær oppmerksom på hvor komplisert vegetarisme kan virke. Ikke bare er det flere kategorier av vegetarianere, men vegetarianere varierer i sine grunner for å unngå mat de ikke spiser, alt fra helse til etiske hensyn. Og som alle andre sett av individer, kan vegetarianere varierer i hvor strengt de velger å forholde seg til sine dietter under varierende forhold.
 • Vet at det å være vegetarianer kan bety:

. a) veganer eller totalt / streng vegetarisk kosthold inneholder bare mat fra planter: frukt, grønnsaker, belgfrukter (tørkede bønner og erter), korn, frø og nøtter. b). Den lactovegetarian kosthold inneholder planteføde pluss ost og andre meieriprodukter. c..) Den ovo-lactovegetarian (eller lakto-ovovegetarian) kosthold inneholder også egg. d.) Semi-vegetarianere ikke spiser rødt kjøtt, men inkluderer kylling og fisk med planteføde, meieriprodukter og egg. Dette er ikke en korrekt betegnelse for mange vegetarianere som det inkluderer en kjøtt produkt.

Advarsler

 • Kindness først. Takke personen for å invitere deg inn i deres hjem. Vurdere å gjøre det samme.
 • Tilby å finne ingredienser. Hvis det er visse ingredienser som ikke er kjent med verten, tilbud om å enten kjøpe dem, gi dem noen av ingrediensene som du allerede har, eller la verten vet hvor du skal få dem.
 • Noen ganger du spise i hjemmene til folk som tror kostholdet er dum - mor-i-lover, andre slektninger, osv. Når du spiser med disse menneskene, kan de prøve å subtilt kommentere valgene dine ved å feste en stor måltid for alle andre, deretter annonsere på tabellen at de "ikke har noe annet enn salat for deg". Hvis dette skjer, du åpenbart står fast for kvelden. Du kan enten snakke opp og be om peanøttsmør og syltetøy, eller du kan smile, spise salat og husk å spise neste gang før du ankommer. Du kan også huske å ta med en pose lunsj for deg selv neste gang, slik at du ikke ender opp i samme knipe.
 • Hvis du tar med kjøtt erstatter, ikke vær overrasket om andre gjester ønsker å prøve maten. En kvinne tok en 4-pakning med vegetarisk "kylling" til en cookout, og da hun fikk sin tur på tilberedt mat, hadde alle hennes vegetarisk "kylling" karbonader blitt hevdet!
 • Hold det enkelt. Når du ber om en vegetarisk rett, gå for retter som er lett gjort vegetarianer, som for eksempel pasta, chili, etc.